Av DAG HÅKON HELLEVIK

Åtte av QPR Norways medlemmer, medregnet og ledet av Lars Ødemark, tilbrakte nemlig den påfølgende lørdag formiddag på Bermondsey Beer-festival i Øst London. For den uinnvidde, og dem var det mange av før lørdag, er Bermondsey et område som på sørsiden av Themsen nær Tower Bridge. Under en jernbanelinje som går østover fra London Bridge stasjon ligger det hundrevis av gamle industri- og lagerrom, og i opptil flere av dem har ulike mikrobryggerier og øldistributører tilhold. Disse har siden 2009 arrangert The Bermondsey Beer Mile, en pub crawl hvor du kan gå fra den ene kjellerbua til den neste og sammenligne ølsorter eller enkelt og greit kose deg med de du liker best. Lars, QPR Norways egen semiprofesjonelle ølentusiast, har gått ruta tidligere og benyttet denne gangen anledningen til å introdusere begivenheten for andre i den norske QPR-menigheten.

Vi lar et lite knippe bilder tale for seg. Vi skynder oss å legge til at turen selvsagt også var fotball-relatert, avslutningen av ruta var 20 minutters kjapp gange fra The New Den hvor Millwall denne lørdagen spilte hjemme mot Barnsley.

Dette er, i parentes bemerket, årsaken til at gruppen med QPR-fans stilte på ølfestival uten en eneste QPR-effekt. Hjemmelaget var, for å gjenta det, Millwall, og supporterklubbens organisasjonskomite hadde lagt vekt på at vi alle måtte fremstå slik at vi kunne beholde liv og helse frem til neste gang det var aktuelt å gå på kamp på Loftus Road.

 
Åtte norske QPR-fans, ved syv av dem, for anledningen uten QPR-effekter og forkledt som vanlige folk på byen: Fra venstre Eivind Vasstrand, Nils Bjønness, Lars Ødemark, Geir Henriksen, Trond Johanessen, Knut Aksnes og Anders Helland. 
 
 
Lars er supporterklubbens er fremste ølhund og sikler uhemmet bare han så mye som ser en flaske. 
 
 
 Smakfull, spenstig, spennende og sprek, og i tillegg både heftig og fruktig. Vi skal ikke utelukke at det finnes dem som vil bruke slike uttrykk også om Knut Aksnes, men her er det altså ølet vi snakker om. 
 
 
Den høye jernbanelinja med de buede portene under er som klippet ut av engelske krimfilmer. Det er i slike buler skurkene pleier å rigge til fluktbilene, ta på seg finlandshettene, lade geværene og etterpå gjemme ransutbyttet. Men; du kan altså også brygge øl der! 
 
 
En pubcrawl medfører fortgang i visse kroppslige funksjoner, med det resultat at man av og til i desperasjon må  bevege seg inn på steder hvor man egentlig ikke har adgang. Slikt kan bli pinlig selvsagt, men alternativet er tross alt verre. 
 
 
Gu-bedre så deilig det var å se to dårlige lag spille slapp fotball i trygg visshet om at det var noen andre enn våre egne som kom til å tape! Millwall møtte Barnsley på tampen av supporterklubbens øltur, og konklusjonen var at begge disse lagene burde QPR slå lett! I parentes bemerket vant de hvitkledte gjestene fra Yorkshire til slutt 3-1.