Av STEINAR SÆTHER

Etter 5 kamper på rad uten seier var det godt å stanse opp og lade batteriene på nytt for managerapparat og spillere. En litt overkritisk supporterskare vil kanskje hevde at vi har fått som fortjent, men jeg registrerer samtidig at journalister som følger laget tett i kamp etter kamp, mener Holloway og gutta er veldig nær gode resultater. Som Dag Håkon skreiv for litt sida, vi framstår sterkere enn i fjor. Dog må det sies at det totalt sett ville vært urettferdig om vi kunne gått hjem med poeng etter Fulham-kampen - sjøl om vi var veldig nær!

Sunderland under ledelse av Simon Grayson, har starta skikkelig ille til en ganske stor klubb å være. Nest nederst i championship, og det på direkten etter nedrykk fra PL. 1-4-6 og 12-21 er tallene totalt, hjemme er det virkelig begredelig med 0-1-4 og 3-8. Kun Bolton har 5 hjemmetap. Utrolig nok er vi foreløpig et bedre bortelag enn Sunderland er hjemme, og vi har stusselige 0-2-3...

Når en ser på hva Grayson har til rådighet er det ikke så oppsiktsvekkende at han sliter med resultatene. Navn av betydning er Cattermole, O`Shea, Jones, Grabban og McGeady. Og det holder ikke! Om det ikke blir bedring i spillergruppa er laget en nedrykkskandidat.

Den eneste seieren vunnet var mot Norwich da de pep som tynnest i seriestarten, her allerede i andre serierunde 3-1. Siden har de 2 knappe borteseiere i ligacupen mot Carlisle og Bury, før Everton gjorde kort prosess. Det må bemerkes at de for 2 uker sida gjorde sin beste kamp for sesongen, da de holdt Preston til 2-2 på Deepdale og spilte en god kamp. Hva landslagspausa har gjort med laget gjenstår å se, for 9 på rad uten seier i ligaen gjør noe med en.

Hva sier så statistikken? Jo, at Sunderland har et godt grep på oss på dette nivået, det viser 6-4-0 i deres favør. Men i PL-spill har vi 3 seiere på rad! Mot lag som har rykka ned fra PL, har vi 0-9-5 sida 2009.

Fraværslista til Grayson sier at Grabban er tvilsom mens Watmore antagelig har rista av seg sin langtidsskade. Vi har friskmeldt Cousins ei stund nå, som har vært feil. Cousins trengte mer grunntrening og kamptrening på lavere nivå (U23) før han nå antagelig er i bussen på vei nordover. Det samme gjelder også Hall, han er ennå ikke klar på tross av rapporter om det motsatte. Perch og Onuoha er ute ei stund til.

Denne kampen er åpen som ei låvedør. Et hjemmelag som ikke vinner hjemme og et bortelag som ikke vinner borte. Reint spillemessig har vi vært bedre enn Sunderland, og jeg mener vi har et bedre mannskap. Om det holder til seier er uvisst. Kanskje det blir det mest vanlige resultatet i fotball, 1-1?