Av STIAN KARLSEN

Etter to strake tap så var det et revansjelystent mannskap som dro til Bristol. Mark Warburton har ikke gjort store endringer på laget siden overgangsvinduet stengte, og de siste par kampene har vi båret preg av at energinivået har vært fallende. 

Det var da gledelig at Warburton gjorde endel endringer denne gangen. En liten formasjonsendring ble det også da det denne gangen stilte med 3-4-2-1. Cameron, Ball og Dykes var ikke med fra start denne gangen. 

Dieng bakerst er det ingen som diskuterer lenger. De tre foran ham var Barebet og Dickie sammen med debutant De Wijs. Kapteinsbindet endte på armen til vingback Wallace med Kane på motsatt side. På midtbanen var det Field og Johansen som skulle styre skuta, mens Chair og Willock skulle gi nok støtte til en ensom Austin på topp. 

Energisk
Byttene Warburton gjorde viste seg umiddelbart og det var en helt annen energi i QPR-laget som åpnet denne matchen sammenlignet med kampen mot Barnsley i midtuken.

Det var trøkk i duellene og midtbaneduoen Johansen/Field tok tak i matchen fra start. Stefan viste denne ettermiddagen frem hele reportoaret i pasningsspillet sitt og varr ofte mannen som gjorde at QPR fikk et offensivt rom og boltre seg på. 

En tidligere usannsynlig kombo ga ledelse
0-1 kom allerede etter 10 minutters spill. Hvis noen hadde sagt til undertegnede før jul at Todd Kane skulle slå et strøkent innlegg i boksen, fra midt på motstanders halvdel, og finne pannebrasken til Ilias Chair og ende opp med mål, så hadde de ikke blitt tatt seriøst. 

Det var nettopp det som skjedde. Ilias Chair snek seg mellom stopperne til Bristol City, Kane fant frem den magiske foten han tidligere har blitt utskjelt for og vips så var QPR i ledelsen. Den kombinasjonen er ikke den mest vanlige, men utrolig hva tillit og selvtillit gjør med fotballspillere. En herlig scoring. 

Dickie målteft 
Midtveis i førteomgangen skulle QPR doble ledelsen, og det var helt fortjent. De rullet opp gang på gang og var bedre enn hjemmelaget i det aller meste. 

0-2 kom etter en innøvd corner. Corneren taes kort og Chair spiller vegg med Willock. Chair legger inn og bevegelsen til Barbet i feltet er nydelig. Han møter innlegget og skyter ballen i stanga. På returen viser midtstoppermakker Dickie spissegenskaper, er først på ballen og dunker den opp i netttaket. 

For en deilig start! 

Tre bytter og mye tillegg
Resten av omgangen blir preget av mange stopp i spillet. Bristol City må gjøre tre bytter og flere hodeskader gjorde at spillet naturlig nok ble oppstykket en del. QPR var fremdeles det beste laget, men Bristol City «flekket tenner» ved et par anledninger de også. 

De Wijs viste seg frem i debuten med flere viktige involveringer, kanskje spesielt når han hiver seg inn i en heroisk blokk på et skudd fra Hunt etter halvtimen spilt. Elsker at spillere viser en slik oppofrelse. 

1 omgang står nok til årsbeste. 

6 HT.jpeg

Leker på midten
Store deler av den andre omgangen ble en frustrasjonsprøve for Bristol City. Vår gamle venn, Nahki Wells, kom til et par veldig gode avslutninger, men hadde fylt ryggsekken slik at det meste suste komfortabelt over tverrliggeren til Dieng. En Dieng som aldri ble satt på de virkelig store prøvene og nok en gang holdt nullen. 

Stefan Johansen var dagens mann og var enormt mye involvert. Han ga bort ballen litt nonchalant ved en anledning på egen halvdel, som førte til en mulighet til Bristol City, men i det store å hele var han strålende i alle spillets faser. Han var sjefen og det var tydelig at alle på banen etterhvert var klar over det... 

Godt eksempel på den andre omgangenvarr når Bristol City blir løpende mellom QPR sin «five-a-side trening» som etter 10-12 pasninger ender i at Stefan slår en «fotballtennis»-pasning som frigjør innbytter Dom Ball. Ball får avansere fritt og skyter fra 25 meter, dessverre like utenfor. 

Fem bytter, tre min tillegg
Warburton gjør alle sine tilmålte fem bytter i den andre omgangen. Kakay, Ball, Bonne, Thomas og Adomah kommer alle inn. De Wijs, Field, Austin, Willock, Chair ble tatt av. 

Til tross for mange bytter så er 2 omgangen mye mer effektiv. Kun 3 minutter tillegg utover de ordinære 90 minuttene blir lagt til. QPR cruiser inn tre poeng og er i realiteten aldri truet spesielt. Bristol City var et skuffende skue, hadde nok forventet at managereffekten når Nigel Pearson overtok skulle vare lenger og være bedre... 

Uansett var dette en svært god prestasjon av våre gutter, kanskje så godt som årsbeste. Ekstra deilig når vi har en nordmann på banen som er den aller beste! 

Vi hadde bra tro på at Stefan Johansen kunne bidra til å løfte oss, men dette er nesten i overkant. La det fortsette!

 

Bristol City-QPR 0-2 (0-2) 
Mål:
Chair (10), Dickie (22)