Av STEINAR SÆTHER

Det viste seg at 0-0 hjemme mot Reading var et slags turn-off. 2-2 på Villa Park var forstås et langt bedre resultat - selv om begge resultatene kun gir ett poeng. Men det er kvaliteten på motstanderen og kampen sett under ett som gjør at 2-2 føles langt bedre. Dette var en god kamp på nivå 2 og den inneholdt mye spenning. Godt prestert av begge lag fordi det var tredje kampen på rad hvor hver av dem var innafor 72 timer. Alt i alt kunne vi faktisk reist hjem med tre poeng - om marginene var med oss et par ganger.

Tv-kamp i FA-cupens tredje runde søndag klokka 15.00 norsk tid. Opprykksjagende Leeds kommer på besøk, og manager Bielsa var ute allerede fredag og framsa hvilke spillere som antagelig vil starte kampen for ham. Kritikken har av den grunn vært hard lokalt. Han sier bl.a at det er av respekt for cupen at han gjør det. Et annet punkt nevnt er respekten for egne supportere. Denne kampen er ennå en kamp i en lang sesong og laget har i julestria fått skader på noen av a-spillerne samtidig som andre trenger hvile for ikke å pådra seg skader i nær framtid. I praksis vil det si at Bielsa nedprioriterer denne cupkampen og at dem som er i tvil om de skal ta turen sørover av supporterne ikke skal føle seg narret om de gjør det.

Laget som fredag blei presentert som førsteoppstilling er: Peacock-Farrell / Shackleton, Ayling, Halme, Davis / Forshaw, Baker, Roberts / Clarke, Alioski, Harrison. Nå er det ikke sikkert at Bielsa spiller 4-3-3 fra start, så navnene er viktigere enn formasjon. Ser en på navnene oppdager en fort at det ikke bare er 18-åringer som spiller kamper - som det umiddelbart blei påstått. Målvakta Peacock-Farrell har stått alt i serien, Alioski det samme, Ayling er for det meste fast og fire av de andre har også bra med spilletid på laget som leder serien - på tross av to tap på rad.

McClaren hviler også noen spillere, det har han sjøl uttalt. Skal jeg lørdag kveld gjette hvilket lag vi stiller med, blir det "Leeds-aktig". Det vil si en miks mellom faste spiillere i førsteoppstillingen samtidig som yngre krefter og noen med mindre spilletid starter. Når kampen fløytes i gang søndag har det denne gang gått to døgn mer siden forrige kamp og det er 6 dager til neste seriekamp. Kan bety noe!

Cup er stafett, eller hva det nå heter. På en tippekupong krever den helgardering. Trur jeg har de aller fleste med meg når jeg ønsker avansement. Resultat? Ingen magefølelse og sier... 2-2. Men det kan godt være at benkene avgjør til slutt, altså hvem McClaren og Bielsa velger å ha som innbyttere. Vi får se det på tv!