Av STIAN KARLSEN

Motstanden skulle være overkommelig i Carlisle, som står uten seier i League Two etter fire kamper. Manager Keith Curle hadde likevel god tro på at de kunne lage trøbbel for hjemmelaget, og Curle, som forsvant fra Loftus Road etter sesongslutt 2014/15, kjenner jo QPR svært godt. Kunne det bli spennende likevel da?

Den følelsen fikk man kjenne på da laguttaket ble offentliggjort. Kun en spiller var igjen fra de elleve som slo Rotherham på lørdag. Det var midtstopper Grant Hall

Denne gang valgte Ramsey 4-4-2 som utgangspunkt. 
Smithies fikk sin forventede debut, og backrekka bestod ellers av Furlong, Hill, Kpekawa og nevnte Hall. På midtbanen så det noe tynt ut sentralt med Doughty og Gobern, mens Emmanuel-Thomas og Hoilett (!) skulle snuse langs krittlinjene på hver sin side. På topp var det duket for 90 minutter med tysk P(j)olter og Grego-Cox.

Benken var satt opp med tanke på alle mulige slags kampforløp og bestod av Lumley, Perch, Luongo, Phillips, Chery, Blackwood og Comley

Tam første omgang
Den første omgangen kan nesten forbigås i stillhet, men de 10 siste minuttene ble det litt action. Først var det bortelaget som sendte sjokkbølger helt fra balløya og inn i de norske hjem (engelske óg for den saks skyld). 0-1 ble til etter at Sweeney kom gjennom og rundet debutant Smithies før han serverte Asamoah for åpen kasse. Cuplaget QPR var i rute!

Det skulle imidlertid ikke ta mer enn tre minutter før lagene var like langt. Jay Emmanuel-Thomas scoret i forrige ligacuprunde og ville ikke være noe dårligere denne kvelden. Carlisle-keeper Gillespie fikk en hånd på skuddet fra 18 meter, men maktet ikke å få klarert. 1-1. Samme JET var like ved å gi QPR 2-1 sekunder før hvilen, men skuddet strøk på utsiden denne gangen. Da var det på tide med en pust i bakken.

CNRzEzfUcAADb2w.jpg-large.jpeg
Jay Emmanuel Thomas gratuleres etter utligningen til 1-1 rett før pausen.

Andre omgang
Starten av andre omgang var mer livlig og fortsatte som 1 omgang avsluttet, men Carlisle var nå det farligste laget. Asamoah traff tverrliggeren kort tid etter pause og når Clint Hill klarerte en heading på streken så var det ingen tvil om hvilket lag som var det beste på Loftus Road.
Når Ramsey attpåtil gjør sitt første bytte i form av Gobern ut og Comley inn, så skjønner man at det var en ganske lunken holdning til avensement videre til 3 runde.
Carlisle fikk da også sin belønning i form av 2-1 drøye ti minutter før slutt da Asamoah fikk en enkel avslutning fra fem meter etter flott forarbeid av Jason Kennedy på venstrevingen til Carlisle.

Tap 2-1 var det tilslutt ingenting å si på. Våre nest beste menn holder altså knapt League Two-nivå. Frustrasjonsnivået kan nesten ikke beskrives akkurat i skrivende stund, men trolig rister vi dette fort av oss. Dette er vi tross alt blitt veldig godt vant med!!

Mot Huddersfield på lørdag så ser vi neppe mange av de som spilte denne kampen. Litt kjedelig å konstatere at de som banker på døren ikke benytter sjansen fullt ut når den kommer, for vi kan med sikkerhet si at ingen nye "stjerner" ble tent på Loftus Road i kveld. På dagen 8 år etter at Ray Jones (vår største talent i moderne tid) døde tragisk i en bilulykke.

Et lite skråblikk med positive briller på: Denne klarer vi å glemme. Det var tross alt ikke Vauxhall Motors vi møtte, hvor det ble tidenes pinligste cupexit i sesongen 2002/03. Den sitter i enda!

U R´sss

QPR-Carlisle 1-2 (1-1)
Mål:
Asamoah (37, 79) Emmanuel-Thomas (41)
Tilskuere: 5500

QPR: Smithies, Furlong, Hall, Hill, Kpekawa, Gobern (Comley 67), Doughty, Hoilett, Emmanuel-Thomas, Grego-Cox, Polter