Av STEINAR SÆTHER

Like greit å begynne med en langtur. Blackburn er målet for både klubben vår og supporterne våre. Nå ledes vi av Michael Beale. Han har hentet inn spillere og andre fikk aldri ny kontrakt. Av de siste savner jeg Yoann Barbet klart mest. Hans laveste nivå er bedre enn de aller fleste, det var en betryggelse for oss. Godt er det at vi (foreløpig) har beholdt Willock, Chair, Dickie, Sieng og Adomah. Grunnlinja vår er bra, så det vi mangler er 3 til 4 spillere til som gjør en manns jobb i denne knallharde divisjonen.

Når jeg ser på den foreløpige spillergruppa til manager Jon Dahl Tomasson er det tre navn som skiller seg ut, Daniel Ayala, Ben Brereton Diaz og Bradley Dack. Ayala er en solid stopper med både styrke og teknikk. Chileneren Brereton var veldig god i fjor før en skade i mesterskap satte ham tilbake. Dack er en slu type som hadde en middels sesong sist, men kapasiteten er der. Mange spennende ungdommer med framtida foran seg. Om en sesong eller to kan klubben fra Ewood Park være nær et opprykk.

Hjemmelaget stiller skadefritt. Hos oss vet vi at lånet Tyler Roberts ikke er aktuell på grunn av skade. Både nye Richards, Amos og Willock kan få lov til å reise nordover med bussen, men utelukkende som reserver. Det som gleder voldsomt er at ungutten, store og sterke Sinclair Armstrong, blir med bussen. Han kan fort få spilletid, om enn ikke fra start - hvis det da ikke skjer noe på oppvarmingen. Det håper vi selvsagt ikke.

Vi har ingen spesielt god statistikk på Ewood Park. I en serieåpning er ofte parameterne noe endret, dermed stiger håpet om en god start. Likevel anser jeg hjemmelaget som knappe favoritter. I en forventet angrepsvennlig affære - det er Tomasson og Beale enige i - tror jeg på 3-2. Men ting kan fort se annerledes ut om vi skårer på sjansene vi kommer til å skape. Et tidlig skåring kan komme til å sette premissene, så la oss håpe det blir oss. Minst sjanse for uavgjort! 
Come on, let`s get this thing started!