Av STIAN KARLSEN

Gareth får sparken etter å ha tapt sine seks siste kamper som manager, og at QPR nå ligger nest sist i championship. Det har blitt mer og mer tydelig de siste ukene at Ainsworth sin tid nærmer seg slutten, og mange var overrasket da han “overlevde” 0-4 mot Blackburn før landslagspausen. 

Derfor var det noe overraskende at beslutningen kom nå. Ikke bare er det Gareth som må gå, men også assistent Richard Dobson må forlate sin jobb. 

CEO i QPR, Lee Hoos, kom med følgende kommentarer i forbindelse med sparkingen:

  • Aldri lett å ta en slik beslutning, og enda vanskeligere når du har stor respekt både på det profesjonelle og personlige plan med menneskene involvert, noe som gjelder både Gareth og Richard. 
  • Dessverre har ikke resultatene blitt som vi har ønsket og vi ser at en forandring nå er nødvendig
  • Det har vært en glede å jobbe med Gareth fra den dagen han kom hit, og vi er veldig lei oss for at det ikke gikk som ønsket.
  • Vi har den største respekt, og han vil alltid være hjertlig velkommen her. 
  • Vi ser viktigheten av å få på plass en ny manager så snart som mulig, og det vil komme nyheter de kommende dagene

Tro skal man gjøre i kirken, men tror de fleste QPR-supportere hadde unnet Gareth Ainsworth suksess som QPR-manager. Virker som en tvers gjennom ekte person med sterke følelser for klubben. Derfor litt ekstra surt at det går så til de grader på “tverke”. 

Det ser ut som om QPR rett og slett ikke klare for en langhåret rockebohem med sportslige ambisjoner. Eller var det rett og slett at han selv gapte for høyt? 

Hvilken manager skal vi ta “knekken” på nå da mon tro?