Av ALLAN KLO

26-åringen har nemlig gitt karrieren en skikkelig omstart etter at han kom til Vest-London i januarvinduet.
Han satte inn 6 mål på 14 kamper i Hoops-trøye. I Newcastle har det gått enda bedre, og med 5 mål på 7 kamper er han en av de kraftigste, skinnende stjernene på Premier League-himmelen.

Iskald spiss
For oss som så hva han gjorde med ballen er dette ikke overraskende. Ikke siden Les Ferdinand´s dager har vi hatt en spiss som så til de grader banket ballen i nota på bestilling, iskaldt og effektivt. Vi har sett det samme i Newcastle, ironisk nok samme klubb som hentet Ferdinand mens han var på topp hos oss.

Remy kom nylig tilbake i varmen hos Didier Dechamps og det franske landslaget. Han fikk noen minutter på banen i den siste gruppespillkampen mot Finland, men har knallhard konkurranse på topp. Med spillere som Karim Benzema (Real Madrid) og Olivier Giroud (Arsenal) som utfordrere, kan det bli tøft å få fast plass.

Om landslaget slår ut Ukraina i de siste kvalikkampene blir han med all sannsynlighet med troppen til Brasil, mye takket være suksessen i QPR og Newcastle.

Frikjøpsklausul
Paradokset er at QPR neppe vil gjøre butikk på Remy. Da han kom til oss fra Marseille, var det lagt inn en snedig frikjøpsklausul om at vi ikke kunne selge spilleren for mer enn det han kostet. Klubbene har aldri offentliggjort den eksakte summen, men prislappen lå etter sigende på rundt 8 millioner pund.

Det hører med til historien at Newcastle sto klare med pengene, men kunne ikke matche QPRs lønnsvilkår.

Uansett, om det kommer et bud på Remy, må vi altså melde pass om budet ligger høyere enn 8 millioner pund. Deretter er det spiller og hans agent som styrer showet. Remy kan da velge og vrake i tilbud, alt etter hvordan Remy gjør det foran mål, enten i Newcastle eller på landslaget.

Det var etter scoringer som dette at vi for alvor skjønte hvilken spiss Remy er.

Personlig utbytte
Alan Pardew og Newcastle vil mer enn gjerne overta Remy på permanent basis. 26-åringen var ikke negativ til dette ved inngangen av PL-sesongen. Etter at han fikk tilbake landslagstrøya har imidlertid dette endret seg. Nå vil Remy ta tiden til hjelp, sier han til engelsk sportspresse, vel vitende om at klausulen med QPR er den viktigste billetten til et personlig og større, økonomisk utbytte når klubber større enn Newcastle kommer på banen.

På papiret er Remy QPR-spiller til 2017.
Det beste vi kan håpe på er at spissen ikke lykkes nevneverdig i landslagstrøya, og at han returnerer til storbylivet i London. Kortere vei til hjemlandet er det også. Alt avhenger selvsagt om QPR returnerer til Premier League.

Skulle det komme et bud som spilleren - og ikke minst en agent med næringsvett vil akseptere - er det bare å vinke farvel til Remy. Ikke gjør QPR butikk på det heller.