Av STEINAR SÆTHER

Vi sto han av mot Rotherham tirsdag, og 3 nye gullkanta poeng blei satt på sperra konto. Jada jada jada, jeg tippa 2-1 , at det blei 3-2 er helt greit! Første omgang var strålende på dette nivået, og herregud så godt å ha The BOS i sine rekker! I andre omgang mista vi litt momentum og slapp Millers til èn gang uten å kompensere sjøl. Og sjøl om de er nedrykkskandidater, Rotherham, så er de vanskelige å spille mot. Det skal de ha!

Bydelen Brentford får storfint besøk i kveld under flomlys og foran kameraene. Hva skjer og har skjedd deromkring gjennom årene? Temmelig lite, faktisk. Sjølve bydelen har lite ved seg. Som han sa Stan Bowles den gang jeg besøkte han og hans daværende kone hjemme i Brentford, "bydelen er derfra og dit og derfra og dit, mens han pekte i fire retninger. I praksis betydde det fra en steinmur mot nord som endte i et hjørne mot øst - hvor Charlie George hadde butikk, og fra leiligheten til Stan og til andre sida av Griffin Park. Ehh... Han var en skøyer, godeste Bowles! 

Klubben Brentford har betydelig dansk innslag, ikke bare på matta på gressmatta, men også i kulissene. Rasmus Ankersen er sportsdirektør i klubben og styreleder i FC Midtjylland. Ankersen (37) er en vinnerskalle, er veldig opptatt av "innstillingens DNA". Han har faktisk skrevet fire bøker om emnet. Ankersen har også UEFA-lisens som trener. Derfor passer han som hånd i hanske i tospann med klubbeieren i Brentford, Matthew Benham. Sistnevnte har vært eier siden 2012 og legger ikke skjul på at han vil ha en resultatbaserti klubb. Han tenker på alle leddene i klubben, at hver eneste avdeling skal tenke forretningsmessig. 

Videre føres statistikk over alt som skjer på banen under kamp, hva og hvorfor, hvem som presterer hva, hvilke forbedringer som må til - alle detaljer står beskrevet i permer (eller pc) på kontoret. Om noen av leserne har sett filmen Moneyball fra 2011, er inspirasjonen og tankerekka hentet derfra. Manager er som kjent Thomas Frank - fra Danmark, må vite, i spillergruppa fins det hele 6 dansker hvorav Dalsgaard er det største navnet.

Klubben var kun en fingerbredd fra å rykke opp til Premier League sist sesong. De tapte sluttspillsfinalen og gikk dermed glipp av millioninntekter. Foreløpig! De vil være i tetstriden denne sesongen også, på tross av sin nåværende 11. plass. Det er lenge igjen!

Manager Frank måtte si farvel til flere av sine beste spillere etter forrige sesong, særlig Watkins er savnet. Men nye har kommet til, som nå har begynt å forsyne seg av nektar fra blomstene. The Bees har ofte spanske Raya i mål, mens Daniels har vikariert fire ganger. Forsvaret inneholder stort sett Henry, Pinnock og Dalsgaard, den siste varierer mellom fire andre. Midtbanen har tre spillere som spiller omtrent alle kamper, Canôs, Jensen og Mbeumo, hvorpå sistnevnte også benyttes fremst etter behov. Men det er hard kamp om spissplassene. De med mest sting er nye Toney som har hele 11 skåringer allerede, DaSilva og finske Forss. Finnen spiller sammen med Häämalainen på landslaget. Finland kvalifiserte seg for neste EM nylig. Imponerende!

Formen til bisvermen er god og stadig stigende. 3-3-0 på de siste 6 og er nummer 9 med 7 poeng opp til Norwich som besitter ledelsesposisjonen. Vi rykka opp hele 5 plasser sist og har 4-5-4. Formen er fine 3-1-1. 

Fravær: 3 litt uviktige hos biene er ute men viktige DaSilva er klar etter kort skadeavbrekk. Uvisst i forsvaret hos oss. Er vi uheldige spiller verken Dickie, Barbet eller Masterson, men det kan også hende alle faktisk kan spille. Den som har lever får se... Endringer på begge lag kontra tirsdag blir det nok uansett.

Det er å håpe at antall kamper for begge lag jevner ut den forskjellen som jeg føler er der. Slitne bein jobber ikke godt samme hva du heter. Jeg trur på tap 2-1, eller som i fjor, 3-1. Da blir det en flott start  på det nye stadionet som bærer navnet Brentford Community Stadium. Liker det ikke...