Av STIAN KARLSEN

corona.pngLørdag 20 juni. 

Det er datoen vi kan se frem til. Når skolene går i sommerferie og resten av samfunnet forbereder seg på fellesferie, så er planen å kjøre innspurten av championship-sesongen.

Ta datoen med en liten klype salt. Det er en del korona-relaterte forutsetninger som må være på plass for at dette skal kunne finne sted. Smittetallene til britene er utvilsomt på vei ned, men fremdeles for høye med cirka 2000 daglige tilfeller. Alle i og rundt klubbene testes jevnlig slik at man har oversikt og totalbildet. Basert på utviklingen og testingen er altså 20 juni ansett som en realistisk dato for oppstart. 

Klubbene begynner å trene med fysisk kontakt denne uken og har da tre uker med trening før første seriematch. Kampoppsett, TV-sendinger og streaming-detaljer kommer. Rick Parry, sjef i EFL:

- Vi understreker at på dette stadiet er dette bare en foreløbig dato og vil bare bli bekreftet når vi har oppfylt alle krav. Dette gjelder helsen, sikkerheten og velværen til alle spillere, ansatte og støtteapparat. Det har fortsatt prioritet nummer én. 

- For å avslutte sesongen på en sikker måte så krevere det en hel del av alle involverte. Spesielt siden det skal spilles et veldig høyt antall kamper over en relativt kort periode. 

 

Det skal bli deilig å se Ebere Eze, Bright Osayi-Samuel og Ilias Chair igjen. La oss krysse fingrene for at sommeren 2020 blir husket mer for strålende forestillinger fra disse gutta og at vi vant den enda viktigere kampen mot pandemien! 

U R´sss