Av Ole Herman Larsen (Debutant)

Dette var kampen ”Big Spender"  QPR mot ”Low Budget Hanskemakere” bare måtte vinne. To lag på forskjellig nivå hva angår finansielle muskler. Yeovil har slitt så langt i år, etter opprykket fra i fjor. Vi har aldri møtt laget fra Somerset Sør i England i en liga-kamp. Bare i Cup. Så sånn sett et historisk oppgjør.  Heldigvis gikk det vår vei til slutt.
Alle lag ønsker sterkt vår "skalp" og en seier for Yeovil idag, ville gitt dem årets første hjemmemål og sesongens andre seier. Men så fikk vi da bekreftet at «Money Talks» også i Championship. Vi vant til slutt 0-1.

Grunnet skader i flere lagdeler, var det noe usikkerhet knyttet til formasjonen «Arry» ville velge. Dessverre så jeg ikke kampen, men QPR Player kommentatorene gjorde jobben.

Green, ble hjulpet av Simspon, Dunne og Hill, som nå er selvskrevne etter at Onouha er ute med skade. Så ble vårt nye lån BAE fra Spurs også valgt fra start, som ventet.
På midten var det en del overraskende endringer fra kampen mot Brighton. Jenas og Carroll inn på bekostning av Barton og SWP.  O’Neil og Phillips, var ventet. Austin alene på topp. Litt overraskende etter min mening med Traore, men satser på at Harry vet hva han holder på med.  Skal vi kalle det 4-3-2-1 formasjon ?

I Første omgang var QPR best i åpningen. Matt Phillips med en stor sjanse etter ca.10 min., som burde vært mål. Yeovil ypper seg litt og kommer til flere brukbare muligheter. Phillips er tydelig bedre på innlegg enn på avslutninger.  God kontroll av QPR, men vi får ikke til det helt store spillet.  Flere med meg er vel enige om at det de kreative egenskapene som mangler litt, så langt iår.  Austin jobber og sliter, men blir litt for alene på topp og avstanden mellom han og midtbanen for stor. Gult kort til Joe Rails etter ca. 29 min. og Austin etter 32 min. Green gjør et par gode redninger og får det langt mer travelt idag, enn mot Brighton.

Jevn omgang i følge kommentatorene, noe også match stats bekrefter. Ikke akkurat noen David mot Goliat, så langt.

2. omgang starter med at kommentarene trekker frem at blant de ca 2.000 bortefans, så har vi også på plass et norsk flagg med supportere fra Hammerfest. Bra jobba og sikkelig gøy. Ingen bytter i pausen, noe vi kanskje hadde håpet på. Yeovil åpner omgangen best og er farlig frempå ved flere anledninger. Har virkelig tatt grep i år Green, ser gjennomtrent ut og ønsker på ingen måte å gi fra seg plassen til noen andre.  Attitude, "real professional" - veldig bra !

Vanligvis spiller QPR seg litt opp i 2. enn i første, men i dag virker det som om QPR sleit litt mer enn vanlig med å få kontroll over vår motstander. Vi får inn SWP for Traore etter timen.

Niko Kranjcar gjør sin entre i QPR drakt, inn for Matt Phillips, hvor sistnevnte tydeligvis enda mangler litt på toppformen. Hill og Dunne "ruler" i lufta og gjør ikke jobben for Yeovil enkel.  Dunne trekkes frem både av kommentatorene og Harry R etter kampen. Blir litt som Ryan Nelsen for oss i fjor.  En vi trodde vi kunne avskrive, men som overrasker meget positivt.
 
Så skjer det vi alle venter på.  Vi får straffespark etter 75 minutter.  Det kommer etter en kontring og bra løp fra Simpson.  Charlie Austin får muligheten og scorer sikkert til venstre for keeper. Barton kommer inn og avløser O'Neil, når det gjenstår ca 14. min av ordinær spilletid.  Taktisk klokt bytte.  Barton med friske bein, han vet hva som gjelder.

Yeovil setter inn på noen «fyrtårn» i håp med å skape en utlikning, men det blir med håpet, for Green, Dunne og Hill gjør sakene bra idag. Nervepirrende siste 10 min.hvor Yeovil var nærmere 1-1 enn vi var 0-2. Det blir tillagt 5 min, men forsvarsspillet vårt er virkelig bra så langt i år. Bare 2 baklengs på 8 kamper. Snakker vi klubbrekord?

Vi får ingen cornere i andre omgang, vi skaper få sjanser, men vi vinner fordi vi får en straffe. En straffe som også var helt klar i følge radiomenne.

Yeovil får masse honnør for meget god innsats, men vi vinner med ett mål enda en gang, uten akkurat å imponere.  Bakover derimot er vi «potte tett» og det er en resept som tydeligvis virker.

20 poeng etter 8 kamper og vi leder på en jagene kvartett med 3 poeng.  Det holder for meg. I 2012-13 fikk vi totalt 24 poeng i tilfelle noen har glemt det.

MOM – Robert Green.  Den som sier noe annet, må ha hørt eller vært på en annen kamp. Vår sisteskanse gjør flere klasseredninger og sikrer 3 poeng

Goliat bestod testen og lørdagskvelen er reddet. For min del. Loftus Road neste stopp og gjett om jeg gleder meg :-)

Kampfakta
Yeovil – QPR 0-1 (0-0)
Mål:
Austin (75)
Gule Kort: Yeovil: Upson og Rails.  QPR: Austin

QPR: Green, Simpson, Dunne, Hill, BEA, O’Neil (76), Carroll, Jenas, Traore (60), Phillips (68) og Austin,
Benk: Murphy, Wright-Phillips (inn 46), Barton (inn 76), Henry, Faurlin, Ehmer Kranjcar (inn 68)

Tilskuere: 9.108 med ca 2.000 bortesupportere inkl. noen fra Norge.
Dommer: Gavin Ward

U R'sss