Av DAG HÅKON HELLEVIK/STIAN KARLSEN

Ryan Manning er en av de «heldige» oppe i det hele. Noen timer før vinduet stengte kom nyheten om at QPR hadde akseptert et bud fra Swansea, og i sluttminuttene før vinduet stengte kom nyheten om at han gikk til Wales for £250.000. En sum som vakte ganske sterke reaksjoner blant fansen, som mente at det da ville være bedre å beholde ham ut sesongen og slippe ham vederlagsfritt til sommeren. Summen virker «katastrofalt» lav, men her vet vi lite om ikke detaljene. Uansett greit at en spiller som ikke lenger har hjertet i klubben finnner seg et annet sted å sparke ball. Manning har vært linket til en Premier League, og når han nå havner i Swansea så er det sannsynligvis høyere lønn som trekker. Noen sportslig forfremmelse av betydning er de walisiske svanene nødvendigvis ikke.

På stopperplass skjedde det ingenting. Manager Warburton ønsket seg en mer rutinert forsvarer som kunne gå inn i backrekka slik at unge Conor Masterson kunne få mer erfaring ute på lån. Fulhams Michael Hector er imidlertid fortsatt hos Fulham, og Cardiffs Aden Flint dro til Sheffield Wednesday. Dermed forble QPRs Conor Masterson hos QPR, som nå må sette sin lit til at juli-signeringen Rob Dickie er det som skal til for at QPR skal kunne fortsette den farefulle seilasen på Mjøsa som noe mer enn bare en sprøkkin holk.

Likevel skjedde det ting på siste dag for all del, men ikke så mye av betydning for førsteelleveren. Tre unge lovende, hvorav to kanskje ikke er så lovende som de en gang var, ble farmet ut på sesonglange lån i League One og League Two.

Ola Shodipo ble satt inn i førsteoppstillingen av Jimmy Floyd Hasselbaink høsten 2016, og 19-åringen spilte 13 kamper fra august til desember. I dag er han 23 og har såvidt klart å runde 40 seniorkamper. Han har startet beskjedne 16 av dem. To utlån har gitt et skrantent utbytte, og vingløperen har vært milevis unna det nivået hans jevngamle lagkamerater BOS, Eze og Chair har oppvist de siste sesongene. Utlånet til Oxford er Olas siste mulighet til å bevise at han fortjener flere sjanser på Championship-nivå.

Mye av det samme kan vi si om Aramide Oteh, som skal spille resten av sesongen for Stevenage. Han er et år yngre enn Shodipo, men også han begynner å få det travelt. Spisser måles på bare en ting, antallet mål, og 8 treffere på 56 seniorkamper får ikke fansen til å gå av skaftet. En trøst for 22-åringen kan jo være at QPR i gamle dager hadde en spiss som var omtrent like stor og full av kraft og muskler som ham selv - men som likevel ikke fikk fart på karrieren før han var 24. Vi snakker da om en av Otehs sjefer i W12, Les Ferdinand!

Og mens vi snakker om kraft og muskler så er dagens tredje utlån en som ikke har noen av delene, nemlig Paul Smyth. Han gar imidlertid både teknikk og fart! Paul er også 23, og han er den av de tre som har vist mest i de opptredenene han til nå har fått i QPR-trøya. Han er også den av dem som har vært nærmest laget nå i høst, han har blitt byttet inn i fire av de fem kampene QPR spilte før landslagspausen. Skulle vi vedde noen pesos på at en av Deadline-Days tre utlån kommer tilbake og etablerer seg i W12, så setter vi pengene på vesle Smyth. Vært tips er at Charlton er den klubben som har gjorde den beste låneavtalen med QPR denne fredagen!

Dermed sitter vi igjen med et Vindu II hvor 18-årige Charlie Kelman fra Southend ble den eneste nyervervelsen. Vi  håper dette i det minste ble en heldig signering! Faktum er tross alt at unge Kelman har scoret dobbelt så mange seniormål for Southend (8) som de tre utlånte angriperne har gjort til sammen for QPR (4) - og det på under halvparten så mange kamper! Så kanskje vi om et år eller tre finner ut at vi ikke var så uheldige likevel?