For å begynne med det som vi garantert leder; Vi har to flyselskap, City har kun ett. Men nei, jeg tviler på at dette får noe å si for sluttresultatet.

For selv om vi flyr ganske høyt nå og er på stigende kurs må vi sies å være kun en liten prikk langt der nede i luftrommet med mange andre i mellom. Manchester by sitt andre storlag har per dags dato passert naboen i kvalitet.
City befinner seg nå etter min mening på delt andreplass i verden sammen med Real Madrid og Bayern Mûnchen, etter, du veit, Barcelona.

For å kvalifisere til slikt luftlag må du ha spillere i verdensklasse i stort sett alle lagdeler, og det har City. Jeg kan selvsagt ramse opp hele spillergruppa på 25 PL-navn, men egentlig er det nok å si at manager Roberto Mancini har hentet inn de spillerne han ville ha til akkurat DE plassene på laget, det ut i fra den økonomien han har til disposisjon. Som er virkelig sterk!

Vår egen økonomi, ved Fernandes og ikke minst Mittal, er også kruttsterk. Allikevel ser jeg ikke for meg at vår kjære duo slenger "alle" sine seddelbunker på kontorpulten til Warnock og sier "they`re all yours", og det har dem jo forsåvidt sagt. Men Warnock får ennå flere midler til disposisjon like over jul, i det neste vinduet. Det blir et nytt spennende vindu!

Fram til da må vi klare oss med ei ganske potent spillergruppe som har gjort sine saker godt. De to resultatene vi trenger å være flaue over er som mange ganger skrevet, Bolton og Fulham.
1-3 sist på WHL var resultatmessig ikke flaut, men den førsteomgangen kunne vært betydelig bedre.
Du blir normalt straffa hardt mot de beste når du teller feil to ganger i forsvaret, og i tillegg har uflaks med retningsendring på den ene.

Vi klarte ikke å spille tett i den omgangen og uten en av PLs topp fem målvakter ville vi vært mer enn 2 bak. Men det var godt å se et nytt lag sette ny standard etter pause. Synd det måtte to bytter til for å oppnå dette. Vi fikk mot PLs nest beste midtbanefirer se at arbeidsmauren Derry falle gjennom bl.a tempomessig, og at Taarabt er uten selvtillit for tida (se annet innlegg på hovedsida).
Jeg vil hevde at vi i denne omgangen spilte med to mann mindre, og ser ikke bort fra at tellefeilene kom som en konsekvens av Derry ikke var i en posisjon en burde forvente. Samtidig var det litt tilfeldig at vi ikke to ganger klarte å gi oss et ende mer flatterende 2-3 tap.

Og da avslutter jeg med å si at vi tapte for et totalt sett langt bedre lag OG at da dem stakk i fra med 1-3 ved Bale så skjedde det på en måte som gjør dette målet til en kandidat til Årets Mål. Samspillet med hastighet, teknikk og avslutningsegenskaper var verdensklasse, på nivå med Barcelona!

Skal vi ha et nøysomt håp om poeng mot City må vi tilbake til det trange. Raskt opp i beina på de himmelblå, med Barton ved siden av Faurlin fra start i systemet 4-2-3-1, og korte avstander mellom lagdelene.

Håpet om poeng kommer gjennom å gjøre dem stressede og frustrerte, og at et innpåslitent og engasjert publikum er vår tolvte mann.