Av STEINAR SÆTHER

Wherever I lay my hat, that`s my home, er tittelen på en klassisk soulslager fra sekstitallet. Sånn er det ikke for oss i PL. Så fort vi har kjørt bort fra sørafrikagata ramler vi sammen. Lagoppstillingen til Harry på Badison Park virka spennende med raske spillere framme. Men nei. Så lite spennende og kraftfullt skal en leite lenge etter. Men avslutningene til karamellgutta hadde vi skikkelig uflaks med. Åtte tap er uansett direkte jævlig!

Vi forventer og forlanger tre poeng i hver hjemmekamp nå, kampen mot West Bromwich Albion er intet unntak. Jeg er en av dem som i flere sesonger har ment at klubben fra the Hawthornes i Birmingham har underprestert, så også i år, men nå begynner jeg å tvile. Kanskje det er et utslag av nostalgi siden Albion var et av mine tre favorittlag i starten på syttitallet. Kanskje det...

Alan Irvine sitt mannskap er ikke dårlig spiller for spiller, er det noe som mangler er det et par spillere som utgjør en forskjell i vanskelige kamper. Riktig nok har de en god måljeger i Saido Serahino som har netta 7 seriemål til nå. Det er en kar som kommer til og får oppspilt mange sjanser, men som han skårer på i kun to til tre tilfeller av ti. De andre er daue i avslutningene. Austin er til sammenligning mer målfarlig i og med at han trenger noen sjanser mindre for å skåre åtte ganger. Ellers er våre andre utespillere ganske like Albion sine.

Bortelaget har så langt plassert seg som nummer 14 med 17 poeng. Tallene totalt er 4-5-7 og 15-20 mens tallene utaskjærs sier 2-2-3 og 3-7. Det vil si at vi skårer marginalt flere mål og at Albion skårer like lite bortemål som oss, men samtidig er det Albion og Southampton som slipper inn færrest bortemål av alle i PL, altså 7. Irvine satser defensivt og på Serahinos fart framover, må være en form for fasit.

Hvem har de tatt med seg tre poeng hjem fra? Jo, bånnlaget Leicester og ustabile Tottenham hvor to av tre mål kom. Hull og (sjølsagt) Southampton har gitt 0-0 mens Swansea, Liverpool og Chelsea blei for sterke. Legger til at formen generelt er under middels med tre U`er, ett tap og seier i siste kamp hjemme mot naboen Aston Villa 1-0 sist. 

Irvine må se at tre eller fire mann er ute som kunne kjempa om en førstelagsplass, men Chris Brunt er tilbake. Isla er tilbake i Chile av personlige årsaker (fødsel), sies det fra London og da blir det nok Onuoha som overtar høyre back igjen. Tipper at Caulker er på plass og at Austin får med seg Zamora fremst. Og jeg ser gjerne at Vargas og Kranjcar bekler vingposisjonene mens Fer fortsetter sentralt. Kanskje Henry burde avløse Barton i den andre midtbaneposisjonen? Bare et spørsmål!

Jeg har trua på at vi begynner med den første julepresangen lørdag ettermiddag. Albion er vanskelige å slå, slipper inn få mål borte - men med den store sjøltilliten vi har innafor egne porter skal vi klare dette hinderet. 1-0 eller kanskje 2-1 gir en viss logikk.