QPR kom med én stor overraskelse i den første startoppstillingen for sesongen. Joey Barton startet oppgjøret mot uglene og det var en aldri så liten bombe for de som har fulgt laget i pre-season. Dette var Barton sin første kamp siden den siste dagen av sesongen 2011/12 hvor han ble utvist mot Manchester City og fikk 12 kampers karantene.

Green startet oppskriftsmessig i buret og hadde, ganske ventet, Simpson,Hill,Onuoha og Traore foran seg i backfireren. På midtbanen fikk Faurlin tillit (bra!) sammen med Henry sentralt. Barton spilte høyrekant og Hoilett fant plass på venstre. På topp var det tospannet Johnson og Zamora som skulle utgjøre trussel mot Wednesday's forsvar.

Rammene for en perfekt start var satt med ett fullsatt Loftus Road.

Typisk åpning
Kampen startet, som en serieåpning vanligvis gjør, med at lagene gikk forsiktig ut og følte på hverandre. QPR spillemessig best i innledningen og man så tidlig at Hoilett og Johnson var hjemmelagets farligste offensive våpen. Det første laget til å score var likevel Sheffield Wednesday. Debutanten Nuhiu dro seg inn sentralt i banen med en flott enkeltmannsprestasjon og satte ballen utagbart nede i Robert Green's venstre hjørne fra 18 meter.
En skikkelig nedtur for hjemmelaget som var i ferd med å ta grep om oppgjøret.

Utligning
QPR brukte noen minutter på å riste av seg sjokket og kampen vinglet frem og tilbake. Hoilett var svært nære med an volley fra fem meter, etter innlegg fra Barton, men satte ballen over buret til Wednesday-keeper Kirkland. Når sant skal sies var bortelaget minst like farlige som QPR frem til kampen snudde i sluttminuttene av førsteomgang. 1-1 kom litt tilfeldig da Junior Hoilett fikk avgårde ett skudd fra 20 meter. Nedum Onuoha, som var oppe i forbindelse med en dødball, styrte skuddet i mål på ekte hockeyvis fra kort hold.

Ledelse kort etter
Scoring gir vitamininnsprøytning og det tok ikke mer en drøye tre minutter før QPR var i ledelsen. Joey Barton kom til en heading fra kloss hold som Kirkland reddet mesterlig. Returen gikk ut i feltet og der dukket Andy Johnson opp og scoret på hel volley i det åpne målet. QPR hadde snudd kampen i løpet av tre minutter.

Heldige i starten av andre
Sheffield Wednesday yppet seg i begynnelsen av den andre omgangen. Laget kontret først på QPR noe som førte til at Antonio ble stående alene med Robert Green på 12 meter. Heldigvis blåste Sheffield Wednesday-spilleren ballen opp på tribunen.
Rett før timen var spilt kom dommeren i fokus. Joey Barton, som hadde fått gult rett før, felte Maghoma innenfor sekstenmeteren. Maghoma ble belønnet med gult kort for filming, men reprisen viser at det like gjerne kunne vært dømt straffe.

Mange sjanser
Debutant Charlie Austin erstattet Bobby Zamora etter 68 minutters spill. Det var QPR som prøvde å styre oppgjøret, men begge laget produserte flere gode sjanser. Nærmest scoring var nevnte Maghoma som kom alene med Green etter drøye 70 minutters spill. Avslutningen gikk mot det lengste hjørnet, men traff stolpen og ut. Ingen tvil om at vi var heldige ved den anledningen. Hos QPR var det debutant og innbytter Charlie Austin nær ved å øke ledelsen da Joey Barton leverte en crosser av høy kvalitet. Avslutningen med hodet fra 7 meter ble litt for enkel for Kirkland.

Åpent mot slutten
Joey Barton ble byttet ut mot slutten og fikk trampeklapp av hjemmepublikummet da Shaun Wright-Phillips erstattet ham. Tre poeng ble stadig viktigere enn finspill og økt ledelse. Kampen var hele tiden åpen og halvsjanser kom på løpende bånd. Selv om hjertet var i halsen ved noen anledninger så red vi av stormen og sikret en best mulig åpning på sesongen. Deilig!

Banens beste var Junior Hoilett i undertegnedes øyne. En konstant trussel og manglet bare scoringen for å krone det hele. Ellers var Faurlin og Barton bunnsolide krigere, og Johnson på topp skal også ha sin dose av æren.

På den negative siden kan det nevnes noe rufs i det bakre leddet, samt at Zamora virker litt unna sin beste form. Det spiller liten rolle så lenge tre poeng er innkassert. Vi gleder oss til fortsettelsen!

QPR: (4-4-2) Green, Simpson, Onuoha, Traore, Hill, Barton (77 ut), Henry, Faurlin, Hoilett (85 ut), Johnson, Zamora (68 ut)
Innbyttere: Murphy, Derry, Dunne, Austin (68 inn), Wright-Phillips (77 inn), Yun, Jenas (85 inn)