Av STEINAR SÆTHER

Vi hadde den nødvendige flaksen sist torsdag da juksehoopsa med, for anledningen, skikkelige hoops, blei slått 1-0. Når deres stolpe-ut blei vår stolpe-inn og en ukonsentrert Al Habsi fomla Onuohas nikk videre inn i eget mål i sluttsekundene, blei det så gøy som bare sånne seiere kan bli! Samtidig, på en middels dag så vi tidvis bra ut og det er ingen tvil om at vi er på rett vei. Vi slipper inn 0 eller maksimum ett mål i hver kamp, det i seg sjøl borger for poeng.

Sean Dyche og Burnley har plassert seg på 5. plass 7 poeng bak ledende Brighton - som vi møter i tv-kamp tirsdag. Clarets har nå sterke 9-7-3 og 26-19 totalt. Borte er tallene 3-5-1 og 9-8. Det er som kjent en god egenskap og ikke tape kamper, og det er en egenskap Burnley besitter. Derfor vil Dyche og gutta være innafor sluttspillssonen ved sesongslutt. Nå skal det også sies at de har 3 gode uavgjorte resultater før de tapte 0-2 hjemme for Preston sist helg. Dyche var allikevel fornøyd med prestasjonen, mente tapet var ufortjent. Jeg trur ikke Burnley er på vei ned formmessig!

Mannskapet: Tom Heaton vokter målet sitt godt, forsvaret består som aller oftest av Mee, Duff, Darikwa og Keene. Disse 4 har spilt i alle 19 kampene, kun få innhopp av andre. På midten tenker vi alle på eks`en vår Joey Barton som har åpna godt, har spilt i 11 kamper. Med seg har han ofte Arfield (eller er det motsatt?) som i mine øyne er den beste spiller`n i gruppa, som har spilt alle 19. Det samme har Jones mens Taylor har 16. Vingen Kightly er også en mye brukt spiller. Fremst er Vokes på langt nær den samme uten gamlekompisen Ings, har 3 mål. Boyd er ikke bedre med sitt ene mål. Disse to har delt hele 35 kamper seg i mellom. Nei, det er Gray som har vært våpenet til Dyche, han står med 9 til nå.

På hospitalet finner vi i Clarets-drakt antagelig 2 mann mens 3 mann er klare igjen - til å sitte på benken. Om da ikke Dyche gjør noe han ikke pleier, å endre på førstelleveren. Vi har de vanlige ute: Mackie og Hill. Det er forresten litt rart ikke å inkludere Sandro og Faurlin på den lista. Må vi være lenge i paradis!

Dette er to lag i god form - som akkurat nå sliter med å avgjøre kamper, og begge har respekt for hverandre. Av den grunn er det lett å tippe 0-0. Ser vi derimot på møtene lagene i mellom de seinere åra går det klart fram at det skåres en del mål. På de 6 siste kampene har vi 2-2-2 og 12-11 fordel oss, uansett bane. Altså nesten 4 mål per kamp i snitt. Kan godt skje nå også. Begge lag er forøvrig eksperter på å skåre mye og seint i kampene. Mitt tips blir da 1-1 etter 0-0 ved pause.

At "alle" ser for seg seier etter JFs ankomst tviler jeg ikke på, at han fortsetter der Warnock slapp. Ja takk, sier jeg da. Det forutsetter at vi løser skåringsproblemene. Jeg trur Austin starter denne gang, som igjen betyr at andre kan gjøre det de gjør best fra sine naturlige posisjoner. Håpet er at det utgjør den lille forskjellen som gjør at vi skårer nummer 2.