Av STIAN KARLSEN

Lyndon Dykes har fått kritikk fra mange hold i sin første sesong for QPR. Nå begynner ting å komme på stell skotten som vokste opp i Australia. Fire mål på fire kamper er noe vi lever veldig fint med og unner Dykes. 

Sheffield Wednesday var en litt ekkel motstander. Laget kjemper desperat i bunnen av tabellen og er, i forhold til forventninger, det laget som har underprestert mest i årets championship. Selv om man skulle fjernet poengtrekken (seks poeng) så hadde de vært på nedrykksplass, Den siste tiden har de likevel levert sterkt og kom fra 5-0 mot Cardiff sist. 

Warburton fikk litt hodebry da Charlie Austin fikk tre kampers utestengelse, ilagt av FA etter videobevis på en antatt viljestempling av en Forest-spiller tirsdag kveld. Charlie har ikke vært på sitt beste den siste tiden, men hans nærvær har uansett vært viktig for laget. Warburton gjorde ett bytte til i tillegg til Austin og det var ikke overraskende at Dom Ball startet på benken denne matchen etter en dårlig kamp tirsdag. 

QPR stilte med følgende lag lørdag: Dieng, Kakay, Barbet, Dickie, De Wijs, Wallace, Johansen, Field, Chair, Willock, Dykes. 

Wednesday styrte
Etter en veldig tidlig heading av De Wijs og et skudd fra Willock så er det Sheffield Wednesday som styrer kampen i innledningen. Selvtilliten etter 5-0 mot Cardiff var helt tydelig og de var sterke i duellspillet og presset høyt i perioder. Barry Bannan tok tak på midten og satte opp mange fine angrep for bortelaget. Det manglet noe foran mål og Seny Dieng fikk aldri de helt store utfordringene. 

Ut av intet, Lyndon Dykes
Det skulle gå 26 minutter før den første scoringen kom, og det var nesten ut av intet. Stefan Johansen spiller oppbyggende spill litt inn på banehalvdelen til Wednesday. Han finner Barbet som løfter blikket å slår innlegg langt utenfra i retning "boksen" og Dykes. Lyndon finner frem litt magi og forlenger innlegget med en enkel stuss som gjør at ballen sniker seg inn i lengstehjørnet til keeper Wildsmith. En helt nyedelig scoring av skotten som har funnet selvtillit de siste kampene. I fraværet av Austin leverer han varene vi håpet han skulle. 

To minutter senere var lagene like langt igjen. 

Adam Reach finner plass på vår høyreside og vipper ballen inn mellom stopperne våre. Der dukker Josh Windass opp og setter ballen sikkert i mål utagbar for Dieng. Fin scoring, men vi sover litt forsvarsmessig og blir straffet tvert. 

Ingen store før pause
Etter scoringene er Sheffield Wednesday best opp mot pausen. Det skapes ikke all verden av sjanser, men Dieng må i aksjon på skudd fra Windass ved en anledning. Chair holdt Wildsmith varm i andre enden av banen med et skudd fra 16 meter rett før hvilen. 

1-1 til pause var det lite å si på. Kampen var vidåpen.

 

10 HT.jpeg

Stefan setter standarden
Ingen av lagene gjorde endringer i pausen. Ilias Chair fikk en stempling på tåa helt i starten av den andre omgangen, men holdt ut helt til 75 minutter før han måtte tusle av banen, fremdeles med smerter. 

Stefan Johansen skulle sette standarden og sørge for at QPR gikk tilbake i ledelsen fire minutter inn i omgangen. Willock og Chair kombinerte rundt 16-meteren og sistnevnte la ballen tilbake til Johansen på 22 meter. Stefan prøver å curle ballen med venstrebeinet i høyrehjørnet til Wildsmith. Keeperen ser utgangen og ser ut til å ha kontroll på skuddet helt til forsvarer Urhogide får hodet på skuddet og den forandrer noe retning. Wildsmith får den rett på seg, men utmanøvreres av retningsendringen og fomler nærmest ballen i mål. En keepertabbe, men målene teller like mye!! Stefan Johansen sin tredje i QPR-trøya og svært viktig for utfallet av denne matchen

 

10 Stefan.jpeg

Desperasjon hos bortelaget, Dykes scorer 
Sheffield Wednesday hadde ikke noe valg. De måtte fremover på banen, og de neste 10 minuttene dominerte de kampen. Igjen uten å skape de helt store sjansene. Rhodes, Bannan og Windass forsøkte alle sammen uten å lykkes. Dette var nemlig dagen til Lyndon Dykes. Der bortelaget slet foran mål så viste han seg nådeløs. Fin innsvinger i feltet fra Dickie fant hodet til Willock som styrte ballen på tvers i feltet tilbake til Dykes. Dykes styrte ballen med hodet fra fem meter og i lengste hjørnet bak Wildsmith som lite kunne gjøre. Det så lekende lett ut og skulle ikke tro at denne Dykes har slitt hele sesongen med å komme til spillemål. 3-1 og god kontroll på matchen. 

Byttebonansa
Midtveis i omgangen begynte lagene å forberede bytter. Warburton ville spare De Wijs og  satte inn Adomah. Adomah tok plass på høyre vingback, mens Kakay gikk inn i den bakre treeren. 
George Thomas kom inn ofr Ilias Chair etter 75 minutter og markerte seg straks ved å sette opp Chris Willock som traff treverket skrått fra 13 meter. 

Warburton og QPR følte stadig større grad av kontroll og llufta var tydelig gått ut av Sheffield Wednesday. To ytterligere bytter ble gjort da Field og Johansen gikk ut. Ball og Bettache fikk begge cirka kvarteret spilletid. 

Kontring på overtid, 4-1
Inn i overtiden setter QPR fart på en kontring. George Thomas kommer fri på venstre og legger perfekt inn foran mål  til Willock som er på linje. Willock får en enkel avslutning og setter inn kampens siste mål til 4-1. Strålende, helt strålende. QPR scorer fire mål i en kamp for første gang denne sesongen. 

Bestemann
Lyndon Dykes må nevnes med sine to scoringer og harde arbeid. Den som likevel er best, og lite nevnt i dette referatet, er Chris Willlock. Willock står med en målgivende og en scoring som resultat, men han gjør så mye flott med ballen og det skjer alltid noe rundt ham. Flink til å skape rom, utfordre, legge inn og har et veldig godt bevegelsesmønster. Willock kan vise seg å bli en nøkkelspiller i dette laget den kommende tiden. 

Ellers var dette en solid lagseier. Det virker som om teamspiriten er på topp og viljen til å jobbe hardt for hverandre er åpenbr. Da vinner man kamper ofte i championship. 
Charlie Austin var ikke speielt savnet denne ettermiddagen, men sammen med Johansen, De Wijs og Field så skal de alle ha ære for å ha kommet inn å løftet troen og gløden i dette mannskapet. Utrolig hva tro og selvtillit utgjør... 

U R´sss

QPR-Sheffield Wednesday 4-1 (1-1)
Mål:
Dykes (26, 59), Windass (28), Johansen (49), Willlock (90+1)