Syv strake nederlag skaper ikke god stemning, men likevel så har det ikke virket som om gruppa har slitt med interne ting i denne perioden. Spillet har til tider vært ganske så bra og den magre poengfangsten var forhåpentligvis mer tilfeldig enn fortjent.

Mot Leeds tirsdag kveld var det få som levnet oss noen muligheter. Leeds kjemper om opprykk og hadde med poeng i kveldens oppgjør passert Sheffield United på tabellen. Leeds anno 2019 er likevel en motstander som kler oss. 66.67% av alle våre seire i 2019 har nemlig kommet mot laget til Bielsa.

QPR stilte med to endringer på laget siden sist. Luke Freeman var tilbake fra sin skade og Nahki Wells var tilbake på topp. Hemed og Manning måtte ta til takke med en plass på benken denne gang.

4-4-1-1 denne gangen. Lumley med backfirer Furlong, Leistner, Hall og Bidwell. Wszolek og Freeman som kanter med Cousins og Luongo sentralt. Eze startet like bak Wells på topp.

Unngikk tidlig baklengs
De siste kampene har vi "fått en i trynet" omtrent før publikum har satt seg. Det var tydelig at det skulle for enhver pris unngåes denne gangen. QPR-spillerne hadde bra tenningsnivå når dommeren blåste kampen i gang og dominerte banespillet i innledningen. Massimo Luongo gikk foran som et strålende eksempel og satte standarden tidlig med et par nydelige taklinger det luktet svidd av.

Pawel Wszolek var livlig og skapte/utfordret endel på sin høyreside. Makedonske Alioski på backen hadde hendene fulle med polakken den første halvtimen av oppgjøret. På motsatt side var Luke Freeman i storform. Hadde nok hatt godt av pausen han fikk i helgens kamp og viste til fulle hvilken strålende spiller han er gjennom hele matchen.

Høyt tempo
Etter en god start fra QPR så fikk Leeds en god periode rundt kvarteret spilt. Tempoet og presisjonen i spillet var godt over middels champioship fra begge lag, selv om de store sjansene uteble. Det ble halvfarligheter ut av det i den første omgangen og spesielt Leeds var i nærheten av å skape store målsjanser. Joe Lumley bidro til at det ikke ble skikkelig farlig da han regjerte i feltarbeidet sitt denne kvelden.

0-0 til pause uten store målsjanser høres kjedelig ut, men det var det faktisk ikke.

Forløsende scoring
Etter pausen var det igjen QPR som var de mest hissige på grøten da fløyta gikk. Etter 49 minutter kom en etterlengta scoring, sett med QPR-øyne, og det var midtbanekrigerne våre som skulle avgjøre. Massimo Luongo snappet et Leeds-innkast på deres halvdel og satte fart mot dørlinja. Han la innlegget langs bakken og en smart og villig Freeman startet inn mot første stolpe. En lekker flikk senere så sto det 1-0 på Loftus Road til ellevill jubel fra de 14753 fremmøtte.

Vi var i ledelsen, men langt fra sikre på at dette skulle holde.

La seg ikke
Leeds la et lite press på oss like etter scoringen og frykten for et konstant press i 40 minutter kom umiddelbart, men QPR svarte på tiltalen og tok tak i matchen igjen. Luke Freeman satte fart igjen etter 60 spilte minutter og da ble det veldig farlig. Han danset seg tilsynelatende lett inn i 16-meteren til Leeds og satte opp Nahki Wells rett foran mål. Bare en god og årvåken Casilla hindret Wells fra å sette ballen i mål. Han leste spillet spillet godt og vartet opp med en kjemperedning.

QPR kjørte kampen i denne perioden og etter 64 minutter fosset Cousins inn i 16-meteren og ble felt. Loftus Road ropte på straffe, men dommeren vinket spillet videre.

Noen minutter senere prøvde Freeman seg selv med et skudd fra 16 meter. Casilla var med på notene og slo til corner. Den påfølgende corneren havnet på volley for Massimo Luongo som klemte til og fikk i vei en skikkelig suser. Det var synd ballen var en liten halvmeter over målet til Leeds.

Lumley-time!!
Etter noen svakere forestillinger den siste tiden så hadde Joe Lumley bestemt seg for å vise seg fra sin beste side denne kampen. Etter 79 minutters spill så kom kampens høydepunkt utenom scoringen. En trippelredning!!

Vakkert one-touch spill fra Leeds sørget for at Dallas kom alene på skuddhold fra 15 meter. Joe Lumley er raskt nede og parerer skuddet. Returen går til Bamford som ser ut som til å sette en sikker utligning med sin heading, men sprellemann Lumley er igjen på beina og får reddet med foten. Returen går nok en gang til Bamford som fra kloss hold ikke får klem på avslutningen, noe som gjør at Lumley denne gangen kan holde avslutningen i fast grep.

Nydelig angrep fra Leeds og utrolig keeperspill fra Lumley.

Byttene
McClaren gjør alle sine bytter  i perioden fra 77 til 86 minutter. Først går Eze ut og blir erstattet av Osayi-Samuel. Så er det Nahki Wells som overlater spissjobben til Tomer Hemed før tilslutt en sliten Freeman blir erstattet av Scowen fem minutter før slutt.

Scowen får ett minutt på banen før han pådrar seg gult kort. En viktig inngripen som hindrer farlig kontring og klar proffesional foul. Fint å se at han tar den for laget.

Drøying av tid
Fjerdedommeren viste fem minutter tillagt tid. QPR brukte cirka halvparten av denne tiden nede ved cornerflagget på Leeds sin venstreside. Akkurat passe kynisk slik at Leeds aldri kom til den muligheten de trengte for å få med seg poeng.

For en ekstremt deilig følelse det var da dommeren blåste for sluttsignalet!!!

Dette var seieren som ga oss pusterom, brøt den lange dårlige resultattrenden og sørger for at vi kan se lysere på våren som kommer. Vi kommer til å plukke poeng også i ukene som kommer dersom vi spillemessig presterer som dette. Selv om vi har en bekymring i en tilværelse hvor vi ikke har noe naturlig målgjører.

Spillerne
Lumley hadde en god dag på jobben. En "bærtur" i førsteomgang trekker litt ned, men med rent bur og fantastisk viktig inngripener i avgjørende faser etter scoringen gjør at han nesten er matchvinner her. Forsvaret er Furlong og Bidwell solide nok uten at de er vedlig gode, mens Leistner bærer litt preg av mange kamper og litt usikkerhet. Best i bakre fireren var gledelig nok Grant Hall. Han begynner å nærme seg form og kan bli en viktig brikke for dette laget dersom han alder seg skadefri en stund.

På midten finner vi mye positivt. Luongo er kanongod defensivt denne matchen, mens Jordan Cousins begynner å nærme seg den spilleren vi trodde vi signerte for et par år siden. Han slet litt med tempoet tidligere, men nå nærmer han seg noe vi kan like. Wszolek var veldig livlig den første halvtimen, men forsvant etterhvert ut av matchen. Hans svakhet er innleggsfaoten. Den må bli mer presis.

Luke Freeman. Hva skal man si? Banens soleklare ener. Teknisk briljant, nydelig tyngdepunkt, effektiv og fremoverrettet. Går seg av og til bort, men lykkes i langt større grad enn han feiler. Nydelig scoring og er hovedarkitekt bak det aller meste QPR skaper offensivt. Man kunne heldigvis ikke se at mannen bar preg av å slite med en hofteskade.

Dagens skuffelse er Ebere Eze. Klarer ikke levere på det nivået vi forventer av ham. Har en herlig touch med ballen i beina, men sliter fælt med både mottak og timing. Ødelegger litt av rytmen offensivt.

Nahki Wells hadde kanskje ikke verdens beste arbeidsbetingelser, men han kommer uansett til for lite målsjanser. Jobber beinhardt for laget i press, men er altfor lite venn med ball i beina. Til tider slurvete i pasningsspillet. Burde scoret på sin store sjanse i 2 omgang. Ikke hans beste match.

QPR-Leeds 1-0 (0-0)
Freeman (49)

QPR: Lumley, Furlong, Bidwell, Leistner, Hall, Cousins, Freeman (Scowen 86), Wszolek, Luongo, Eze (Osayi-Samuel 77), Wells (Hemed 79)