Av STIAN KARLSEN

Dette var kampen med to omganger så forskjellige at det nesten ikke skulle være til å tro. Var det valget av 4-4-2 fra start som var årsaken? Var det at Warburton byttet ut hele seks spillere fra onsdagens kamp? Kanskje var det en kombinasjon, men Warburton gjorde grep og utfallet ble riktig så bra. Da smiler vi hele helgen og mange av oss enda lenger…

Seks bytter ble utført. Rangel, Scowen, Ball, Chair, Pugh og Wells var de seks «nye». Kane, Cameron, Smith, Amos, Osayi-Samuel og Hugill måtte vike.

Det betød 4-4-2 fra start med Lumley, Manning, Barbet, Hall og Rangel til å forsvare oss med. Ball og Scowen sentralt på midten med Eze og Pugh på kantene. Chair dannet partnerskap med Wells på topp.

2[2].jpg

Iskaldt
Da snakker vi ikke om været, men innledningen av matchen. (været var nemlig praktfullt og varmt…)
Under to minutter er spilt da Wigan får kampens første corner. Corner er ofte mål når man ikke har møtt opp til kamp tidsnok.

Ballen gikk gjennom hele det sovende feltet på corneren fra Fox, før den endte opp i beina på Kipre. Han fikk en enkel jobb med å hamre inn Wigan-ledelse fra kloss hold. Elendig forsvarsspill og verst tenkelig innledning.

Sesongverste i 1 omgang
QPR var ikke direkte dårlige i den første omgangen, men dårlig nok til at vi kan kategorisere det som den verste omgangen denne sesongen. Likevel var det 9-2 i skudd/avslutninger i løpet av 45 minutter, og QPR var det beste laget spillemessig.

Det «lugget» likevel hele veien. Dårlige dødballer, feilpasninger (kjære Josh Scowen…) som skaper overganger og dårlig balanse mellom lagdelene. Scowen og Ball sentralt fungerte dårlig.

Da er det spennende å se enkeltmannsprestasjoner som potensielt kan endre kampresultatet i vår favør. Ilias Chair og Ebere Eze må være noe av det mest spennende engelsk fotball har å tilby for øyeblikket. Begge to har det «lille» ekstra som gjør at vi skal være glad for at de spiller i QPR. 0-1 til pause var ikke fortjent og de fleste av oss satt med en dårlig følelse.

3[2].jpg

Bytte, og endring av formasjon
Mark Warburton så nok det samme som oss for etter 45 minutter så hadde Josh Scowen gjort sitt for dagen. Toni Leistner kom inn i forsvaret og formasjonen ble lagt om til 3-5-2 med Manning og Rangel som vingbacker.

Det ga umiddelbart resultater.

1-1, Wells
Omgangen var bare tre minutter gammel når lagene vara like langt. Denne gangen var det Wigan-forsvaret som sov på et innlegg fra Manning. Det lave innlegget skled gjennom hele feltet og fant motsatt vingback Rangel på bakre stolpe. Rangel fikk lagt ballen tilbake til Wells på femmeteren som klinisk avsluttet ned i lengstehjørnet. Endelig hull på byllen!

QPR kjørte kampen de neste 10 minuttene i jakten på ledermålet. Eze og Chair fant hverandre stadig oftere, og så lenge det er bevegelse på topp så er disse gutta kreative.

2-1, Eze
Ledermålet kom etter 61 minutter da Chair ble lagt i bakken på kanten av 16-meteren. Ebere Eze tok oppstilling, fant plass på utsiden av muren og tredde ballen inn nede i det lengste hjørnet til keeper Marshall.

Strålende utført og et bevis på at Eze bør være fast dødballtager fra 25 meter og inn heretter. Hjemmefansen var i ekstase!

Overkjøring
Etter ledermålet var det overkjøring av Wigan. Det er åresvis siden undertegnede har sett QPR spille fotball i nærheten av det nivået man viste den første drøye halvtimen av 2 omgang. En lengre spillsekvens (25-30 pasninger) noen minutter etter ledermålet endte i at Nahki Wells blåste ett skudd fra 16 meter centimeter utenfor stengene.

Youtube-miss av Hugill
Jordan Hugill erstattet Mark Pugh etter 68 minutter. Like etterpå skulle han misse på «alle målsjansers mor». Nahki Wells ble spilt fri på venstresiden og la ballen lavt inn i femmeteren. Jordan Hugill kom stormende og skulle bare bredside ballen inn i det tomme buret fra to meter. Avslutningen endte på uforklarlig vis over tverrliggeren. Det nærmeste man kan komme en sammenligning er Tore Andre Flo for Norge mot Tyrkia i 2001, hvis noen skulle huske det...
Hugill sin bom var minst like "stor". 

Den kommer garantert til å være med på en del sesongkavalkader med "blemmer", men Hugill skulle få sin hevn…

3-1, Jordan Hugill
Drøye 10 minutter etter den «fatale» missen så viser han seg fra sin beste side. Ett lurt løp, en utsøkt pasning fra Eze åpner forsvaret og keeper Marshall kommer ut av posisjon og på halvdistanse. Hugill vender opp og curler ballen lekkert i det lengste hjørnet. Hans tredje scoring på fem kamper, og 3-1.

Kampen var i realiteten kjørt.

Wigan yppet seg i sluttminuttene da intensiteten i QPR sitt spill falt, men var i realiteten ikke i nærheten av å true tre poeng.

Det var brede smil over hele fjøla når dommer Donohue blåste av kampen etter 4 minutter tillegg.

Superhoopen
Dagens bestemannspris går til Ilias Chair i sterk konkurranse med Ebere Eze. Chair fikk vist frem mye av reportoaret i løpet av denne matchen. Kjapp, kreativ, driblesterk og smart. Gjør uventede ting med ballen i beina og sprudler av overskudd.

Det oser av spilleglede når han og Eze «leker» og finner hverandre i blinde.

Man bare gleder seg til neste gang man får se de på banen sammen. Forhåpentligvis allerede tirsdag kveld mot Portsmouth i ligacupen!

4.jpg
"Gullduoen" Chair & Eze

Skal man ta noe negativt så blir det Josh Scowen. Nok en gang dessverre. Scowen må vise noe helt spesielt på treningsfeltet siden han blir valgt av Warburton til stadighet, men i kamp så er det ikke rare greiene. Det blir mye innsats og mye feil. Det ble ikke avgjørende denne ettermiddagen. Trolig er det en stund til neste gang vi ser ham fra start.

 

QPR-Wigan 3-1 (0-1)
Mål:
Kipre (2), Wells (49), Eze (61), Hugill (81)