Av ALLAN KLO

Til daglig driver Harris en av Somersets fineste restauranter, med særlig vekt på sørafrikansk mat. Ved en tilfeldighet fikk mitt reisefølge og jeg oppleve dette fredag kveld. Slik kom også historien om sønnens lykketreff - å bli plukket ut som maskot til sesongens, og kanskje en av de viktigste kampene i Yeovil´s historie.

- Da terminlista kom, sendte jeg umiddelbart en mail til klubben og ba om at sønnen min ble maskot til akkurat denne kampen. Jeg vet det var veldig mange andre som gjorde det samme. Derfor var det selvsagt morsomt at akkurat han ble trukket ut, forteller Harris.

På plass i 1988
Lørdagens kamp ble spesiell også for 36-åringen fra Yeovil. Som 11-åring hadde han billett til tidenes første møte mellom lagene i januar 1988, et oppgjør du kan lese mer om her.

- Kampen var et av de største samtaleemnene lenge før den var spilt. Her skulle vi - et amatørlag - møte ett av de beste lagene i England, på vår egen bane. Det var egentlig litt for godt til å være sant, forteller Harris.

Iskaldt
Kampen ble spilt en iskald og fuktig januardag på et tvilsomt underlag.

- Jeg husker jeg frøs meg nummen på hender føtter og til og med i kinnene. Banen var forferdelig… på ett punkt stoppet ballen opp midt i en sølepytt, og spillerne fra begge lag ble bare stående og måpe, smiler restauranteieren.

Forventninger
- Hvordan opplever du forventningene foran denne kampen?

- Det faktum at lille Yeovil er det laget i regionen som ligger høyest i divisjonene er i seg selv spesielt. Vi har større byer som Plymouth og Bristol i nærheten, og de spiller på et lavere nivå enn oss. Det vi har opplevd de siste årene er derfor ikke noe mindre enn utrolig. Når QPR, med sin utrolige spillerstall kommer hit, da får vi si det er toppen for Yeovil så langt. Det blir en fantastisk dag for alle i Yeovil, uansett resultat.

Stor dag
Sønnen Samuel fikk en stor dag foran drøye 9,000 tilskuere, hvorav 2.100 tilreisende QPR-fans bidro til å gjøre rammen rundt kampen ekstra høytidelig.

- Han har drømt om denne dagen i ukevis. Lørdag morgen var han på beina før oss andre. Da jeg sto opp sprang han rundt i hagen i Yeovil-drakt og spilte fotball. Det blir en stor dag for ham.

- Og for deg?

- Om mulig - kanskje enda større for meg!