AV STEINAR SÆTHER

Så små er marginene mellom seier og tap! Fra 1-0 til oss til tap 1-2 på tre miserable minutter. Før utligningen og seiersmålet kom, hadde vår egen Stefan en gedigen målsjanse som han satte over tverrbjelken. Skal ikke bruke noe mer energi på det, for sin sterkeste kritiker er nok Stefan sjøl. Banen derimot er visstnok et kapittel for seg. Den deles nå mellom hjemmelaget Birmingham City og Coventry. Spilleforholdene er elendige, og vi fikk ødelagt spillet vårt særlig av den grunn. Det er Warburton også helt tydelig på. Uansett, marginene som har vært med oss siden nyttår går nå mot oss.

I kveld får vi besøk av Barnsley som er det fremste formlaget i Championship sammen med Norwich. Begge rader opp seiere og har fem på rappen. Vi må regne The Tykes for årets overraskelse så langt. Som vi veit er det aldri langt mellom suksess og fiasko i denne divisjonen, og Barnsley lå noe under midten av tabellen før seiersrekka så sitt lys. Da starta klatringen. Nå kommer de til oss med en ny skalp i sikte.

Tallene gutta fra Yorkshire kan skryte av ellers er 15-6-11 og 38-36. Det gir dem en svært positiv 7. plass. Der lag som oss deler poengene tar Barnsley alle tre. De er sterke hjemme på Oakwell, dog ikke uslåelige. Borte er de variable, men ikke uten snert. Der er tallene 6-3-7. 

Manager Ismaël har vært heldig med skader på viktige spillere. Han har kunnet stille med samme forsvarsfireren i de fleste kampene. Det er snakk om Solbauer, Helik, Andersen og Brittain. På midten leverer Styles, Mowatt og Frieser varene og aller fremst Woodrow, som er mestskårende med 10 mål, og Chaplin. Sistnevnte har vi dårlige erfaringer med fra før. 

Før denne ukas midtukekamper ramla vi fort ned til 17. plass igjen. Ett poeng på to kamper var alt som skulle til. Nå kan vi ikke skylde på banen om vi taper også mot Barnsley. KPFS er i god stand og med den typen spill vi forfekter skal det være mulig å spille god fotball. Vi fikk et godt bevis på det mot Watford, som Warburton kåret til Championships beste gressmatte. Det hjalp nok også noe at vi vant 2-1 på Vicarage Road også...?

Nyhetene er ikke mange fra sjukestua. Hos Barnsley er manageren fornøyd med å kun ha to mann ute. Vi har de samme gamle ute, og det er fortsatt et spørsmål rundt De Wijs som spilte U23-kamp i går (tap 1-2 for Watford). 

Min eneste overbevisning for kvelden er at det ikke blir uavgjort. 2-1 til et av lagene virker logisk. Vi kan reise oss igjen, for det er ulogisk om Tykes drar i land hele 6 seiere på rad, bare 5 er kjempeimponerende. Samtidig, har en flyten kan en komme langt. Spørsmålet er med andre ord: Hvem har marginene med seg fra klokka 8 og utover?