Av DAG HÅKON HELLEVIK

Spørsmålet i november var hvilke av de sittende managerne i Englands fem øverste profesjonelle divisjoner som har spilt flest kamper for QPR. Det finnes syv å velge blant, og de kan vi rangere slik:  

  • John Gregory, Crawley Town, 190 kamper (og 43 mål, men det spurte vi ikke om)
  • Ian Holloway, Millwall 170 kamper (5 mål)
  • Martin Allen, Barnet, 166 kamper (19 mål)
  • Paul Murray, Hartlepool, 157 kamper (8 mål)
  • Gareth Ainsworth, Wycombe 150 kamper (21 mål)
  • Shaun Derry, Notts County 92 kamper (1 mål)
  • Mauro Milanese, Leyton Orient 44 kamper.


I tillegg har vi lært (takk til Magne Buset) at Graham Westley (Stevenage) og Tony Burman (Dartford) var juniorer i QPR, men ingen av dem spilte obligatoriske kamper for klubben. (Men Magne da - Alan Irvine spilte for Queens Park i Glasgow, ikke for QPR. Fy skam for den!)

Men Gregory og Holloway er altså riktig svar. Vi lot oppgaven omfatte fem divisjoner for å se om noen lot seg lure til å svare Martin Allen, og det lyktes vi med. For en del av jobben til nettquizeredaksjonen er tross alt å forvirre fienden.

Den delen av forvirringen som vi ikke skal ta på oss æren for, er den som fremkommer på ymse nesttsider om temaet. Wikipedia er ikke verdens beste kilde på denne type statistikk, og her i supporterklubben holder vi oss strengt til Gordon Maceys historiebøker. Hans statistikker brukes av klubben selv, så da sier vi at de er gode nok for oss også.

De som visste hvem de to var: Frode Rekve, Knut Aksnes, Eivind Vasstrand, Magne Buset, Bjørn I Hansen, Ståle Sunde, Steinar Sæther, Gjermund Sægrov og Øyvind Engelsjord. I tillegg har Lars E Næss og Per Thorstensen fått ett poeng hver for å ha fått et av de to navnene rett.


Stillingen etter fire oppgaver er da:

5 poeng: Knut Aksnes, Eivind Vasstrand, Bjørn I Hansen og Magne Buset.

4 poeng: Lars E Næss, Gjermund Sægrov og Frode Rekve

3 poeng: Ståle Sunde

2 poeng: Stian Karlsen, Per Thorstensen, Stenar Sæther, og Øyvind Engelsjord

1 poeng: Stig Andersson og Tor Olav Dversnes.

I et forsøk på å sprenge feltet legger vi nå opp til en sesongavslutning hvor vi stiller tre spørsmål og gir inntil tre poeng. Og som vi lovet innledningsvis holder vi oss fortsatt til managerstanden, nærmere bestemt til de fire øverste divisjonene og de 86 managerne (per 2. desember 2014) som IKKE har spilt fotball for QPR. Svarene skal du med andre ord finne blant alle andre enn de ex-Rangerne vi ramset opp innledningsvis.

Vi spør: Blant de 86 finner du han som...

a) ...er født i Shepherds Bush og ble toppspiller etter å ha prøvespilt for QPRs guttelag - men blitt vraket.

b) ...har fått sparken i QPR fra en annen funksjon enn manager

c) ...er så gammel at han har scoret mål mot QPR før 1970.

Vi skal med andre ord har tre navn i rett rekkefølge, og vi gir ett poeng/lodd per navn.

Vi minner om reglene. Vi kommer med ny oppgave hver måned, og denne oppgaven er del av en sammenhengende konkurranse som går fra august til desember. Vi deler ut to premier, hver av dem en QPR-retrotrøye.

Hvert poeng du scorer underveis gir ett lodd i en trekning, og du har derfor større sjanse for å vinne jo flere oppgaver du klarer å løse. Vi deler ut bonuslodd dersom oppgaven viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den.

I tillegg vil også den deltakeren som har vunnet flest lodd gjennom hele spørsmålserien få premie. Deler flere på den prestasjonen blir det loddtrekning der også.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for 2014/15 innen trekningen foretas.  Svarfristen for denne oppgaven er søndag 28. desember. 

Svarene sendes til:

daghakon@besonet.ch

Skriv (og det er veldig viktig) DESEMBERQUIZ i emnefeltet