Av DAG HÅKON HELLEVIK

Novemberoppgaven hadde nemlig en innebygget selvmotsigelse som gjør at vi godkjenner tre svaralternativer på det som i utgangspunktet bare var to svar. Vi spurte om navnene på de to siste fast ansatte QPR-managerne, før Harry Redknapp, som hadde sagt opp jobben frivillig. Vi måtte ta det forbeholdet at vi ikke altid får fullstendige  (eller for den saks skyld korrekte) opplysninger fra klubben når det byttes sjef, og derfor måtte vi legge klubens pressemeldinger til grunn.

Dermed gikk quizredaksjonen med åpne øyne inn i et aldri så lite problem. Hvis vi starter med å holde oss i virkelighetens verden så er det liten tvil om at de korrekte navnene er Paul Hart (som sa opp i januar 2010 etter en måned i jobben) og Gigi de Canio (som sa opp i mai 2008 etter ni måneder). De Canio reiste hjem til Italia av personlige grunner til tross for at klubben helt åpenbart ønsket at han skulle fortsette. Bakgrunnen for Harts fratreden er mer uklar. Han kan ha blitt presset vekk, men verken klubben eller mannen selv har gitt noen annen forklaring enn at han sa opp selv. Uansett var han en som ikke ble savnet.

Når det gjelder Jim Magilton fremstår det som relativt åpenbart at han ble presset vekk mot sin vilje. Bakgrunnen var en episode i desember 2009 hvor han skal ha slått en av spillerne i et håndgemeng i garderoben etter en kamp i Watford. Det ble imidlertid sendt ut en pressemelding hvor det het at han fratrådte «etter enighet med klubben», noe som rent formelt indikerer frivillighet. Denne «frivilligheten» var antakelig en avtale han inngikk for å unngå et enda mer ubehagelig etterspill, men det er en antakelse som er denne oppgaven uvedkommende. Poenget er at også Magiltons fratreden må betraktes som riktig svar i vår sammenheng.

Dermed er vi i den situasjon at alle som har svart to av de tre (de Canio, Hart og Magilton altså) får to poeng i denne oppgaven, mens alle som har svart en av dem får ett. Vi har fått svar som går helt tilbake til herrene Venables og Francis, men det er å trekke strikken litt langt.

De som ønsker å fordype seg til mellomfag i dette emnet kan lese hele katalogen over Rangers managere fra nyere tid i Superhoops 119, som dere vil ha i posten om ikke så lenge. Her vil de fremgå at regnet fra og med Ollie Holloway til og med Chris Ramsey har QPR hatt 12 fast ansatte managere (pluss noen midlertidige) de siste ti årene. Og hvis vi da vender tilbake til virkelighetens verden og putter Jim Magilton i den boksen hvor han faktisk hører hjemme, så er det bare tre av de 12 (de Canio, Hart og altså Redknapp) som har sluttet av egen fri vilje. En begredelig statistikk, verken mer eller mindre.

Med dette er juryen ferdig med sin kjennelse og sin begrunnelse, og vi kan gå over til å dele ut loddpoeng: To lodd går denne gangen til Frode Rekve, Magne Buset, Roy Hojem, Gjermund Sægrov, Knut Aksnes og Eivind Vasstrand.

Ett lodd tildeles herrene Tore Karlsen, Marius Troldmyr, Lars E Næss, Øyvind Engelsjord, Ståle Sunde og Bjørn Soleng.

Dermed er stillingen slik etter fire oppgaver denne:

Fem lodd: Frode Rekve og Knut Aksnes

Fire lodd: Magne Buset, Eivind Vasstrand, Marius Troldmyr, Lars Erling Næss, Ståle Sunde

Tre lodd: Roy Hojem, Gjermund Sægrov, Tore Karlsen,  Bjørn Soleng og Frank Baklid 

To lodd: Øyvind Engelsjord og Erik Hoelli

Ett lodd: Geir Midttveit Knut Hauglum, Steinar Engebretsen, Daniel Johnsen og Fredik Solvang.

Alle deltakerne må telle egne poeng og melde tilbake hvis man mener at quizredaksjonen har regnet feil.

Vi har laget oss en slags tradisjon om at nest siste oppgave i en serie kan gi to lodd, mens den aller siste kan gi tre. I tråd med det låter spørsmålet i desember slik:
Av de som har spilt ligakamper for QPR i perioden august - november 2015, hvilke tre spillere er det som - per 1. desember - har flest A-landskamper for sitt hjemland?
Vi presiserer at vi her snakker om antallet landskamper totalt, ikke bare det antallet vedkommende har fått som ansatt i QPR.

Vi minner om reglene. Vi kommer med ny oppgave hver måned, og denne oppgaven er del av en sammenhengende konkurranse som går fra august til jul.  Hvert poeng du scorer underveis gir ett lodd i en trekning, og du har derfor større sjanse for å vinne jo flere oppgaver du klarer å løse.

I denne oppgaven ber vi om tre navn. Du får derfor ett lodd per riktig navn du oppgir. Vi deler dessuten ut bonuslodd dersom oppgaven viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den.

Vi deler ut to premier, hver av dem en QPR-trøye for sesongen 2015/16. Den ene vinneren trekkes etter at alle loddene hver enkelt deltaker har tjent opp er lagt i samme hatt, mens den andre vinneren er den deltakeren som har vunnet flest lodd gjennom hele spørsmålserien. Deler flere på den siste prestasjonen blir det loddtrekning der også.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for 2015/16 innen 20. desember.  Svarfristen for denne oppgaven er søndag 27. desember. 

Svarene sendes til:

daghakon@pilzie.ch

Skriv (og det er veldig viktig) DESEMBERQUIZ i emnefeltet