Av DAG HÅKON HELLEVIK

Det vi spurte om var de to siste, før 2016, som hadde kvalifisert seg til en EM-tropp gjennom sin innsats for QPR! En god del deltakere resonerte seg frem til at dette måtte være en spiller som kom til EM som representant for en annen klubb, men som ikke lenge før uttaket hadde vært i QPR. Så langt var ganske mange enige!

En demokratisk avstemning blant deltakerne ville gitt Les Ferdinand som riktig svar. Les slo igjennom som toppspiller i QPR, men forlot W12 et helt år før mesterskapet i 1996. Og som vi vet fra det amerikanske presidentvalget, så kan en demokratisk avstemning utmerket godt ende med et dundrende feil svar. Som nummer to i denne voteringen kom danske Mikkel Beck, som var i QPR bare to måneder før EM i 2000. Men han var i Aalborg etterpå, og Wikipedia gjør det til og med enkelt for oss ved å slå fast at det var innsatsen i akevittbyen (8 mål på 10 kamper, pluss at han ledet laget til cupfinale) som førte ham inn i EM-troppen.

Først på bronseplass i avstemningen kommer det riktige svaret, som er John Byrne. Sommeren 1988 dro irlenderen rett fra spill for QPR til EM i Tyskland, men innimellom hadde han vært en tur i Frankrike og signert for Le Havre. Quizredaktøren er faktisk litt usikker på hvilken klubb han dermed representerte i turneringen. Alle statistikker oppgir ham som le Havre-spiller, men samtidig er overgangen tidfestet til 1. juli, altså etter at turneringen var over. I vår sammenheng er dette likevel flisespikkeri, for det er ingen tvil om at John Byrne kvalifiserte seg til EM gjennom klubbspill for QPR. At det ikke var nok til å få noen EM-kamper er en annen sak, Irland møtte begge de senere finalistene i gruppespillet (Nederland og Sovjetunionen) og ble slått ut. Men: De banket England!


John Byrne i QPR-dress

Fire deltakere scoret to poeng gjennom å oppgi begge de riktige navnene, nemlig Tore Karlsen, Øyvind Engelsjord, Frode Rekve og Ronny Petersen.

I tillegg hadde Knut Aksnes, Ståle Sunde, Gjermund Sægrov, Roy Hojem, Karl Ove Dybvad og Eivind Vasstrand pirket inn Andy Sinton. Dermed ser lista før siste oppgave slik ut:

Fem lodd: Ronny Petersen og Øyvind Engelsjord

Fire: Knut Aksnes, Eivind Vasstrand, Gjermund Sægrov, Frode Rekve

Tre:  Roy Hojem

To lodd: Lars Erling Næss, Tore Karlsen, Ståle Sunde

Ett lodd Frode Pettersen og Karl Ove Dybvad.

I desember er det sesongavslutning for høstens quizserie, og da pleier vi å legge inn en trepoengsoppgave for at de som topper lista ikke skal kunne surfe inn seieren gratis. Det gjør vi denne gang også, og det med et spørsmål som spenner over hele klubbens 117 år lange profesjonelle historie.   

Vi spør: Hvem var de tre første QPR-managerne som ledet klubbens A-lag til et seriemesterskap i en profesjonell liga?
Dette er ikke et «lurespørsmål» hvor vi regner inn en eller annet perifer reserveserie eller juniormesterskap, vi snakker om den ligaen/divisjonen A-laget til enhver tid har vært i. Det handler heller ikke om de improviserte ligaene som har vært satt opp under de to verdenskrigene.

Vi minner om reglene. Vi kommer med en ny oppgave hver måned, og hvert poeng du scorer underveis gir et lodd i en trekning som foretas ved nyttår. Du har større sjanse for å vinne hovedpremien (en QPR-trøye for sesongen 2016/17) jo flere oppgaver du klarer å løse. Vi deler ut bonuslodd dersom oppgaven viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den. I tillegg vil også den deltakeren som har vunnet flest lodd gjennom hele spørsmålsserien få en oppmerksomhet når strek blir satt. Deler flere på den prestasjonen blir det loddtrekning der også.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for 2016/17 innen nyttår.  Svarfristen denne gangen er søndag 1. januar.2017  

Svarene sendes til:
​daghakon@pilzie.ch

Skriv (og det er veldig viktig!) DESEMBERQUIZ i emnefeltet