Av STEINAR SÆTHER

Fortet Loftus Road fikk seg nok et kulehull i treverket sist lørdag. 0-0 ved pause mot Leeds etter et visst spillemessig overtak og noen ålreite sjanser - som gikk "high and wide" atter en gang. Noen snakka for mer åpne ører i garderoben enn andre, og Leeds kom ut som et helt annet lag. Tre baller måtte Smithies hente ut av fiskegarnet. Vårt ene nesten i enden av kampen - ei gavepakke av de sjeldne! - var forsåvidt fortjent, men ...

Nå er det vår tur igjen til å svinge ut på landeveien. Reisemålet er Englands nest største by, Birmingham, og motstanderen heter det samme. Kampen er ett av to bunnoppgjør i dag, det andre er Bolton mot Burton. Ja, vi spiller dessverre et bunnoppgjør fordi hjemmelaget er tredje sist, kun to poeng bedre stilt enn Burton, mens vi er nr. 19 og i enda dårligere form enn Blues.

Jeg har den seinere tid latt meg frustrere over avslutterne våre sine manglende evner til å treffe mellom stolpene, og det er helt relevant kritikk, men vi har da i det minste skåra 23 ganger. Blues må gremmes i langt større grad, der i gården har avslutterne kun 10 mål på samvittigheten! Vi snakker altså om 21 spilte serieomganger. Nærmest er Burton med 13 mål. Vi slipper inn omtrent like mange mål, her leder vi med 32 baklengs mens Blues har 30.

Tabelltallene for hjemmelaget er på St. Andrews 4-2-4 og 6-9, bortreiste er de helt borte og vekke med 0-2-9 og 4-21. Godt å vite at noen er enda verre enn oss!

Det er med andre ord ikke helsvart hjemme for Blues. Lagene de har slått er Nottingham for en måned siden 1-0, for 9 uker siden 1-0 over Cardiff, enda lenger tilbake Sheffield Onsdag 1-0 da også, mens Bristol City fikk 1-2 i kofferten i andre serieomgang. U`ene, begge 0-0, har kommet mot Bolton og (sjølsagt!) naboen Aston Villa.

Kan en se på mannskapet manager Steve Cotterill har til disposisjon hvorfor Blues er i bunnstriden? Ja! Når sesongen starta hadde forrige manager like lite å bokstavelig talt spille på som Cotterill har nå. Cotterill overtok for orden skyld jobben i oktober.

Målvaktsoppgaven deles broderlig mellom to av de bedre målvaktene i championship, Stockdale og Kuszczak. Foran seg er det dauere, hvor Grounds, Roberts og Morrison spiller de fleste kampene. På midtbanen har nok Nsue og Maghoma størst kapasitet, andre kjente navn som Gardner, Cotterill (ikke i slekt) og Adams er på vei ned. Fremst er Jutkiewicz og Gallagher skygger av sine gamle jeg. Akkurat som klubben sjøl.

Blues er en motstander vi liker å møte. Forrige sesong, i februar i år, slo vi til med finfine 4-1 samme sted. Det er dessverre også den siste borteseieren vi har, som for tida er den dårligste bortestatistikken av alle i championship med 17 kamper uten seier 😞 Men vi har da 5 seiere på de 7 siste kampene mot Blues! Mattieu Smith stortrives mot hjemmelaget, han har 4 mål og 2 målgivende på de 6 siste, og bør spille fra start ettersom ting ofte gjentar seg sjøl. Til og med Holloway har en positiv statistikk!

4 mann er ute for Cotterill, èn er tilbake etter suspensjon mens 2 er i grenseland etter skade. Holloway har også 4 mann ute, det vil si "kun" 4 ettersom både Onuoha og Hall dukka opp fra spillertunnelen sist. Lynch og Perch er fortsatt skada, Caulker er tett på, kanskje han er på benken i ettermiddag, mens Mackie ikke fikk omgjort det røde kortet. Baptiste er klar igjen.

Dette er antagelig den gjenstående sesongens beste sjanse for borteseier. Mye tyder på at det ikke blir målrikt, kan hende første målet vinner - og det er da vi på tross av våre skåringsproblemer, har en god sjanse til å være det laget. Har så lyst til å si 0-1 til oss, for vi skyter nok "high and wide" om noen timer også. Men det eneste ene målet...