Av STEINAR SÆTHER

Ikke fanken om vi lyktes mot West Ham. Jeg leser et sted at Hammers-målvakta Adriàn skryter av han klarte å prate Charlie ut av rytmen foran den grusomme straffa. Javel, tenker jeg om det, for det betyr at Charlie var full av nerver, ikke at han har begynt å tenke på neste arbeidsgiver.

Jeg har kun sett et par minutter av kampen men det slår meg at dommer Jones har vært bedre kampleder tidligere. For i forkant av straffa gjorde forsvareren kroppen betydelig større ved bruk av armene mens ballen hadde retning mål. Så sant forsvareren fratar oss en såkalt positiv skåringssjanse ved fysisk å hindre et mål, skal han vises ut. Rapportene sier ingenting om det. I tillegg blir vi, det vil si Dunne, feilaktig avblåst for angrep på målvakta. Etter både mitt og mange andre sitt syn var det en rein duell! Noen mente det kunne vært offside i forkant, det blei aldri poengtert i den korte reportasjen jeg så.

Neste stasjon Anfield Road. I følge litt for mange har vi tapt kampen på forhånd. Nei, vi har ikke det. Vi har en sjanse på poeng av noe art om vi gjør som mot naboen vår i sør, Chelsea, Være i beina deres raskere enn de liker, bryte foran - ta ut Coutinho slik vi gjorde med Fabregas, nå også det samme med Henderson. Plage, plage, plage!

Liverpool har egentlig lite å spille for. Muligheten for Champions League er over, det er europaligaen som gjelder. Og jeg er litt i tvil om den lokker de røde spillerne nok. Plassen der sikrer de med et par poeng til. Men la oss ikke undervurdere lysta til å avslutte med stil foran The Kop. Det i seg sjøl kan være motivasjon nok. Et tidlig mål og de kan være "der". Da er vi ferdige både i kampen og antagelig i Premier League. Vi kan ikke regne med at alle de andre 4-5 lagene rundt oss taper sine siste kamper. Hull slo jo Liverpool i hengekampen tirsdag.

Brendan Rodgers må unnvære Sturridge, Balotelli, Sakho og Flanagan. Kanskje også Moreno. Om det har den helt store betydningen tviler jeg på. Ramsey bestemmer seg seint angående Zamora som visstnok har vondt i hofta. Kanskje er det bedre at Fer ligger rundt eller litt bak Austin uansett. Skulle gjerne sett Fer og Phillips presse inn skudd fra mellom 20 og 10m. Det vil si at vi igjen spiller sistnevnte sammen med Barton, Henry og Sandro fra høyre mot venstre på midten. Taarabt er friskmeldt, sies det, og kan få minutter. Faurlin er kanskje på benken.

Anfield-gutta skårer ofte et par mål eller mer i hjemmekampene sine, vi slipper ofte inn to eller mer i bortekampene våre. På bakgrunn av de tallene taper vi 2-0. Og det kan jo hende. Men jeg trur det blir tettere enn som så. 1-0, 1-1, 0-1 er alle logiske resultater. Jeg trur ikke det blir samme bonanza som i hjemmekampen hvor vi skåra to sjølmål og Gerrard ett for sine. Dog er det så mye positivt å hente fra oppgjøret på Loftus Road at det må bygges videre på. Det, og mye av spillet vi har prestert de siste ukene. Da er det håp for denne kampen!