Av STEINAR SÆTHER

Endelig kom seier`n på City Ground! Best av alt er at den var fullt fortjent. Hele laget var online fra første til siste spark på ballen, det fikk vi virkelig bekrefta da målvakt Lumley, som hadde vært nesten helt uvirksom kampen gjennom, in the dying seconds of the game, fikk fingertuppene på et kanonskudd sånn at ballen søkte tverrliggeren i stedet for nettet. Ikke for alle målvakter den redninga der, nei!

Kampene kommer som vanlig ganske tett i disse tider, i dag parkerer våre gjester fra Ipswich utafor Loftus Road. Traktorbyens representanter har hatt mye rusk i forgasser`n i høst - som ikke er helt uventa med tanke på hvilket mannskap tilgjengelig. Skader har også litt å si uten at det kan brukes som den største unnskyldningen.

23 kamper er spilt, vi er altså akkurat halvveis, og helt nederst befinner gjestene seg. Kun 2 seiere har de oppnådd. 9 uavgjorte retter ikke opp inntrykket når 12 tap ruver i landskapet. Målforskjellen totalt sier 19-38, ergo taper de i teorien hver kamp med ett mål. Borte har de begredelige 1-2-8 og 8-22. Ett av 4 hjemmetap på Portman Road har vi all beskjedenhet stått for da vi 20. oktober vant 2-0 der ute på kysten.

Manager Lambert har nok divisjonens vanskeligste jobb nå. Han "arvet" denne spillergruppa nettopp i oktober og kan ikke få åpna januarvinduet raskt nok. Ikke for det, finansene er ikke gode sånn at han må handle lurt, kanskje låne lurt. Men denne kampen kommer altfor tidlig for denslags.

2 av målvaktene har spilt henholdsvis 11 og 12 kamper. Det gjelder ganske kjente Bialkowski og Gerken. Foran dem spiller Knudsen, Chambers og Chalobah alle kampene, fjerdemann er ofte Pennington eller Spence. Midtbanemotoren har vært d`herrer Skuse og Edwards, deretter har det vært tynt. Og det er i dette leddet skadene har blomstra. Spissduoen ofte brukt er Jackson og Sears, hvorav sistnevnte har putta 5 mål. Harrison kan ellers få ny sjanse etter mål sist (1-1 hjemme mot Sheffield Utd).

Apropos skader, Lambert har etter sigende minst 4 mann ute og ytterligere 4 til er det tvil rundt. Vi begynner å få has på ulike skader og McClaren har maksimalt 2 ute.

Vi har 5 seiere på rad hjemme mot traktorgutta. De på sin side har ikke skåra i 7 av 11 bortekamper. Dette er etter hva jeg kan begripe de viktigste tallene foran kampen i ettermiddag.

At vi er ganske store favoritter betviles ikke. Så får vi huske at i utgangspunktet er ikke noen kamper i denne divisjonen spaserturer i parken. Men vi har lov å være skuffa i 6-tida om det ikke har blitt 3 nye og deilige poeng. Ettersom Lambert er en dyktig manager skal jeg være glad over 2-0 til oss!