Av STEINAR SÆTHER

Jaggu klarte vi å holde unna for Sheffields forenede også! Etter en flaksestart hvor Sylla blir overlevert ballen pga ei keepertabbe, var vi trua flere ganger. To ganger gjorde vi ikke jobben vår, men da mælte de ballen over tverrligger`n for nærmest åpent mål. Så med litt flaks bakover, og vilje og kraft ellers, gjorde vi kvelden vanskelig for serielederen. Dermed har vi to høythengende skalper på få dager hjemme, og alle rangers at heart gleder seg!

Nå er det tid for å fylle diesel på bussen igjen. Nottingham Forest venter med lengsel på en motstander det gjennom alle år, helt siden 1934(!), aldri har tapt for hjemme uansett turnering. 19-14-0 er imponerende sett fra bybanen der oppe i skogen, og ditto hjerteskjærende fra vår synsvinkel.

Denne høstsesongen har skogens voktere vært alt annet enn stabile. 7 seiere og 8 tap og ikke en eneste U sier sitt. 4-0-3 (9-9) og 3-0-5 (12-17) er tallene hjemme og borte. Dermed har de plassert seg på greina under oss, vi som har gjort alt mulig (5-6-4 og 19-18). Kun 6 plussmål skiller lagene - som er 2 av 4 med samme poengsum, nemlig 21.

Burton, Sheffield United, Middlesbrough og Millwall er alle jagd poengløse ut av skogen, kun Burton med to mål, de andre med ett. Fulham, Wolves og Leeds tok alle Robin Hood til fange. Manager Warburton har en samlejobb foran seg!

Det er ei "vekslende" spillergruppe å arbeide opp mot. Målvakt er uten unntak 22-åringen Smith mens noe mer meritterte Henderson varmer henda under rompa. Forsvarsrekka veksler mellom flere, det selv om det ikke har vært langt inn i granskogen med skader foreløpig. Alle 8 har spilleminutter, og det er Darikwa og Worral som har flest, men eks`ene våre Mancienne og Traorè følger like bak. Imidlertid, det kan være andre som spiller i dag! Midtbanen består som aller oftest av Osborn og Dowell, sistnevnte er lagets formspiller, bl.a har han 4 mål på de 5 siste kampene. Andre sannsynlige startere er Bouchalakis og Bridcutt, men også her har alle 8 spilletid. Framme da? Jo, her skiller Murphy se ut med 6 mål på 13 kamper. Han har slitt litt med skade de seineste kampene, men ventes tilbake i ettermiddag. Hvem som får æren av å eventuelt spille sammen med Murphy er uvisst, det fins flere kandidater, og jeg gjetter på McKay.

På tross av den grusomme statistikken fins det håp foran kampen. Legg merke til at Holloway IKKE har tapt på de 6 siste besøkene i skogen som manager. Hans finfine tall er 4-2-0, vel verdt å notere bak øret. Mot det håpet som dette gir, har vi den kjennsgjerning at vi kun har prestert 5 uavgjorte på de 14 siste bortekampene, resten er tap, og de 4 siste av ettpoengssorten har kommet på de 4 siste denne sesongen.

Jeg føler vi har en sjanse denne gangen, større enn de siste møtene. Vi spiller bra og energisk fotball nå, som må til for å kapre poeng i championship, og vi har selvtillit. Men det fins alltid et "men". Vi trenger dessverre 6-8 store sjanser for å skåre mer enn ett mål i kampene, klarer vi det nå da? I jevne kamper, som dette har potensiale til å bli, blir det sjelden skapt flere hos begge lagene til sammen. Og om vi legger til bortebøygen vår så vil det erketypiske bli 1-1 atter, som atter en gang blir mitt tips.

Det siste vi ønsker er å ende opp verre enn Grimsby oppe i Blackburn. Vi er der nå...