Af CLAUS LARSEN

Selv de mest positivt tænkende fans kunne nok ikke undgå at have enkelte bange anelser inden denne kamp mod et formstærkt Derby-hold med tidligere QPR-assistenttræner Steve McClaren som ny manager.

Men, what a day, efter en intens og meget spændende kamp, som endte med en fortjent hjemmebanesejr, kan vi glæde os over et godt resultat på dagen, hvor supporterklubben modtog to flotte priser af "Supporterunionen for Britisk fotball".

Sejren føltes dog ikke sikker før efter det sidste af de fem tillægsminutter var forbi, hvori Ward fra Derby sendte et direkte frispark forbi Greens mål. Der var 1.800 tilrejsende gedebukkefans, som trods nederlaget fik en underholdende kamp med hjem.

Bedste kampstart endnu i denne sæson
Harry satte det forventede hold, idet Barton var tilbage efter karantænen i onsdagens kamp mod Wigan, og vi spillede igen med den talstærke midtbane og Austin helt fremme.

Starten var livlig og jævnbyrdig, men efter få minutter overtog QPR spillet med gode angreb og indlæg fra begge sider, og vi markerede os positivt blandt andet med et forsøg fra Phillips lige over målstangen allerede efter seks minutter.

Derby ville gerne spille fodbold, men det lykkedes ikke rigtigt. Det var derfor fuldt fortjent, at vi kom på 1-0 allerede efter 11 minutter, da Jenas scorede på en ripost fra Derbys målmand, som ikke kunne holde et skud fra Austin.

Derby kunne ikke svare igen efter målet, og QPR fortsatte med rigtig godt spil. Det var, ifølge kommentatorerne på QPR-Player på den officielle hjemmeside, vores hidtil bedste kampstart i denne sæson! Derby forsvarede sig, og det foregik i et tilfælde ved at losse bolden ud af banen og sandsynligvis helt til Stamford Bridge.

Det var ensrettet trafik og boldbesiddelsen sagde 67 % til QPR efter første halvdel af denne halvleg, og det var derfor bestemt ikke retfærdigt, at Derby fik udlignet ud af ingenting efter 23 minutters spil. Der burde ovenikøbet have været dømt frispark til QPR, for en forseelse, som dommer Moss, der normalt dømmer i Premiere League, desværre ikke så.

Efter scoringen til bukkene manglede vores spil noget af den opfindsomhed, der havde været fra starten, men kampen forblev livlig, og vores tværstribede yndlinge fandt hurtigt det farlige spil frem igen. Derby måtte indkassere tre gule kort allerede i første halvdel af kampen.

Nervepirrende afslutning
Sommeren er også slut i England, og til anden halvleg begyndte mørket at sænke sig over Loftus Road, hvor det tilmed blæste og regnede en del. Der blev spillet med den gule bold, som bruges fra november til marts af hensyn til synligheden.

Simpson fik dummet sig en gang og mistede bolden, hvilket gav Derby en målchance, som Green dog reddede i fin stil. Ellers spillede vi rigtig fint igen i denne del af kampen, alle spiller for alle, og de dårlige manerer fra sidste sæson var helt og aldeles glemt.

Efter 63 minutter fik vi et frispark lige uden for straffesparksfeltet. Det blev taget af Faurlin, der lægger en bold ind, som Hill får headet i mål fra en svær vinkel. 2-1, fantastisk! Hvis vi kunne holde resultatet, ville alt gå op i en højere enhed i denne kamp.

Og ja, resultatet holdt efter en nervepirrende afslutning, hvor hver en redning fra Green blev fejret af tilskurerne, som efter en scoring. Stemningen var fantastisk. Absolut en af de kampe, som man gerne ville have haft billet til. Det eneste negative ved kampen var, at Faurlin måtte udgå med en knæskade midt i halvlegen. Lad os håbe, at det ikke er hans gamle knæskade, som er brudt op igen!

Af gode spillere kan fremhæves Faurlin, som lavede nogle gode tacklinger, Barton og Hoilett spillede i højt tempo, Matt Pillips deltog fornuftigt i angrebet med gode løb sammen med Jenas, Hill var god defensivt og Green som vanligt sikker i målet.