Av DAG HÅKON HELLEVIK

De to treningskampene har vært så uoffisielle at QPR-ledelsen knapt nok vil omtale dem som kamper, bare som treningsøkter med dommer til stede. Begge gikk på motstandernes bane. Ikke har vi fått vite hvem som scoret for oss, og ikke har vi fått vite hvem som spilte. Etter den første kampen ble det opplyst at 23 QPR-spillere hadde vært innom totalt, og U23-navn som Faysal Bettatche og Joe Gubbins ble nevnt i tillegg til de mer opplagte medlemmene av A-stallen. Etter kampen mot Chelsea fikk vi ikke noe tall, men det ble sagt at «nesten alle» i stallen slapp til. En bunke U23-spillere i kamp mot Chelseas stjerner kan selvsagt forklare kampresultatet, men Warburton tok seg faktisk tid til å innrømme han var skuffet både innsats og ferdigheter etter å ha fått syv i fleisen. Det beste som kan sies om akkurat den kampen var nok at vi supportere ikke fikk lov til å se den!

1.jpg

1219964482

Et interessant navn som ikke ble nevnt, men som var synlig på et par bilder fra West Ham-oppgjøret, var Jack Clarke. Tottenham-lånet har fått lite spilletid, men Warburton ønsker åpenbart å beholde ham i stallen frem til sesongslutt. At innlånte Luke Amos og Jordan Hugill er forlenget ut juli visste vi fra før, og Hugill spilte til og med mot sin «egentlige» arbeidsgiver.

Kanskje blir veien til et og annet innhopp litt kortere for Clarke av at Mark Pugh nå er borte. 33-åringen med PL-erfaring fra Bournemouth hadde en ettårskontrakt som ville blitt automatisk forlenget hvis han hadde spilt en kamp til, men QPR lot ham gå for å spare penger. Det ligger en viss logikk i det dersom klubben har yngre og rimeligere alternativer i kikkerten, så det får vi håpe at den har. 

Vi går nå mot en «sommerferie» hvor manageren til en forandring ikke kommer til å få sparken, men det forhindrer ikke at det står en del store beslutninger i kø. En av dem handler om midtforsvaret hvor Grant Hall snart er kontraktløs mens Toni Leistner er i Køln på lån og har sagt at han ønsker å bli der. Det er vanskelig å forestille seg at Warburton lar begge gå sin veg. Leistner kan selges for penger ettersom han har kontrakt til 2021, så tipset er vel at tyskeren blir i Tyskland mens Hall får tilbud om å bli i W12.

Det virkelig store spørsmålet er imidlertid hvor mye penger vi får for stjernene våre, og hvor de havner. QPR kjører en helt åpen auksjon på Ebere Eze. Les Ferdinand har sagt til Newcastle Fan TV at de bare kan komme å hente ham hvis de betaler nok, og vi antar han sier det samme dersom noen fra Tottenham spør. Les skal visstnok også ha anbefalt livet i Tyrkia overfor BOS Samuel. Her er det bare å sette seg ned for å telle millioner, for oddsen for at begge blir hos oss er heller mager. Det interessante for QPR blir snarere hvordan vi kan bruke pengene best mulig. Noen av millionene går nok til å balansere bøkene med, men historien har absolutt vist at det er mulig å selge en stjerne eller to og sitte tilbake med et minst like godt lag hvis man er heldig med nyrekrutteringen. Supporterne på nett har lenge diskutert hvor mange millioner vi bør få i mellomlegg fra Spurs hvis vi bytter Eze mot Luke Amos. 

25992812-0-image-a-14_1584275100684.jpg

Men for å avslutte der vi begynte, så kan vi jo ta med at det var Ruben Loftus-Cheek (2), Billy Gilmour (2) samt Mason Mount, Willian og Olivier Giroud som scoret for Chelsea mot QPR. Målscorere for West Ham på onsdag skal ha vært Sébastien Haller, Michail Antonio, Arthur Masuaku og Albian Ajeti. Hvem som scoret for QPR får vi kanskje vite den dagen Mark Warburton offentliggjør sine memoarer.