Av STIAN KARLSEN og
OLE HERMAN LARSEN

Vi presenterte Ole-Herman Larsen i supporter'n forrige uke. Ikke bare er han ivrig supporter, men også en ganske så habil og sprek syklist. Det kan du også bli dersom du tar utfordringen han byr på!

Unnfangelsen
Ideén til Ole Herman, om sykkeltur til Loftus Road, ble unnfanget da han traff Steinar Engebretsen på Two Dogs i Oslo under en TV-kamp sist vinter (en kamp vi helt sikkert tapte!).

Etter å ha konkludert med at sesongen 2012/13 var en katastrofe så informerte Steinar om denne sesongens planer for supporterklubben. 

2014 innebærer nemlig 25-års jubileumet til supporterklubben i Skandinavia og Steinar sitter i arrangementskomiteén for nettopp dette jubileumet.

Stadig mer ivrig
Ole Herman har vært QPR-supporter i mange år, men har i år også engasjert seg litt i supporterklubbens ve og vel. Han bidrar denne sesongen blant annet med å skrive kampreferater på våre nettsider.

Han hadde lest på qpr.no om oppfordringer til å finne på "kuleste stunt" dersom vi skulle berge plassen 2012/13. Den oppfordringen kom i kjølvannet av at supporterklubbleder Kåre Svang måtte ut på en lang gåtur, til supportercupen 2012, etter at klubben reddet plassen 2011/12. Gåturen var et direkte resultat av dommedagsprofetier fra vår kjære klubbleder tidligere på sesongen. (les mer om det stuntet her!)

Nå ble det ikke slik at vi berget plassen 2012/13, men ideén om et "stunt" var likefullt sådd hos Ole Herman.

Status oktober 2013
Vi ligger meget godt plassert etter 10 kamper i championship, og selv om et opprykk fremdeles er utopisk langt fremme, så er tiden inne for å lansere dette kreative påfunnet. Ole Herman ønsker altså å sykle fra Norge (Oslo) til W12, Loftus Road dersom opprykket sikres!

Godt trent
Ole Herman har god erfaring fra sykkelsetet og stiller ikke helt uforberedt. Han pleier å ta turen sydover hvert år for å sykle i fjellene i Italia, Sveits eller Frankrike. Han ønsker å droppe denne turen neste år og heller ta en sykkeltur som kun er på hans premisser. Her kommer QPR inn som det perfekte premisset. En eventuell tur skal gå fra Oslo via Larvik, med båt til Hirtshals, ned til Esbjerg, båt til Harwich og inn til W12.

Denne turen utgjør ca 650 km totalt, og planen er å gjennomføre dette på 4-5 dager. Ole Herman har selv syklet Trondheim-Oslo tre ganger, noe som er en distanse på 540 km, på under 14 timer og 30 minutter. Han sier at Oslo-W12 inneholder mindre bakker enn "den store styrkeprøven" og at turen bør gjennomføres uten at man skulle måtte gå helt i kjelleren.

Tanken og målsetningen
Ideén er forsåvidt ganske enkel. Sykling er gøy, det å komme i form er enda bedre og i tillegg får man ned matchvekta og mer overskudd i hverdagen. Han har syklet deler av ruten tidligere og kan varsle om at hvis man unngår 4 grader, motvind og regn så er dette veldig overkommelig.

Han uttrykker ønske om at andre QPR-fans deltar på hele, eller deler av ruten. På veiene i England bør det bli mange syklister og målet er at det på de siste 60 km inn mot Loftus Road mobiliseres opp mot så mange som 100 QPR-fans. Vil du være med på en del av turen som f.eks turen mellom Oslo og Larvik så er dette selvsagt mulig. Det er bedre desto flere man er på de ulike etappene!

Utstyrskrav
Opplegget som er lagt passer klart best for de som har tilgang til en sykkel av typen racer og hjelm er selvsagt obligatorisk. Dette gjelder for hele turen, men for de som vil delta på æresrunden (siste 60 km) er det ikke like viktig hva slags sykkel man stiller med. Bare at man kan sykle holder da!
Har du noen spørsmål angående utstyr, eller andre spørsmål om turen, så ta kontakt med Ole-Herman direkte på olehermanl@gmail.com 

Planene er som følger:
Det er lagt opp til overkommelige dagsetapper. Farten settes etter forholdene, noe som på sykkelspråket kalles "rolig langtur i sone 1-2"
Bagasjen plasseres i følgebil som forhåpentligvis kommer på plass blant norske QPR-supportere.

Overnatting,båtbilletter,flybilleter hjem, følgebilkostnader og andre utgifter dekkes av den enkelte.

Vi vil prøve å få til en mottagelse på Loftus Road hvor vi inviterer klubbens nyopprykkede helter, og kanskje vi til å med får låne dusjfasilitetene deres etter endt økt. Opplegget avsluttes, som seg hør og bør, med kamp. Dette blir Millwall hjemme lørdag 26 april, som også er fellestur vårtur for supporterklubben

Dag 1 (Mandag) Avgang fra Oslo sentrum, Liertoppen, Drammen, Holmestrand, Tønsberg og til Larvik (Båt til Hirtshals) ca. 15 mil
Dag 2 (Tirsdag) Frokost i Hirsthals. Sykler nedover mot Esbjerg, finner en rute vest i landet og overnatter etter ca. 20 mil
Dag 3 (Onsdag) Frokost et sted mellom Viborg og Herning, så sykling 15 mil ned til Esbjerg. Videre med båt til Harwich
Dag 4 (Torsdag)Starter i Harwich litt ut på dagen, ca. kl 1400 og sykling 7-10 mil (overnatting ett sted på ruten)
Dag 5 (Fredag) Siste etappe, alle i QPR drakt og vi ankommer W12 og LR litt up på dagen. Farten blir roooolig de siste 6 mil.

Lyst til å være med?
Alle som har lyst og som vil være med på et slikt opplegg, bør starte med å trene allerede nå. Få noen mil på sykkelsetet, og kjøre litt spinning gjennom vinteren og få til et par langturer før vi setter fart mot W12. Ole Herman tar jobben med å være fartsholder, ligge i front og lover å ikke kjøre noen i senk. Dette kommer til å gå i bedagelig tempo med max 25 km i snitt. Dette er null problem dersom flere sykler sammen, men litt hjemmelekse må man ha gjort.
Treningstips og råd gir han mer enn gjerne bort.

QPR er en klubb som ikke får altfor mye oppmerksomhet, hverken i Norge eller andre land. Folk som oss bidrar stort på å gjøre klubben bedre kjent, nettsidene våre, engasjementet vårt og all blest denne sykkelturen kan bidra til er bare positivt. Drar vi den ekstra langt, kan det også fokusere litt på helseeffekten treningen bidrar til.Først og fremst er likevel ideen at vi QPR-fans er i stand til gjennomføre noe ingen andre fotballfans fra Norge tidligere har gjort. (oss bekjent i alle fall)

Ole Herman er veldig klar og har ekstremt lyst til å gjennomføre opplegget. Eneste lille kravet er at spillerne på banen gjør jobben og at QPR har sikret opprykket før reisen starter fra Oslo. Man kan bare forestille seg følelsen av å svinge inn foran Loftus Road til ellevill jubel, med opprykk i bagasjen. Mer stas enn det kan det neppe bli!

U R'sss