Og Mark Hughes står øverst på lista over managere engelsk presse tror vil få sparken i november., som er den blodigste måneden av alle.

Ser vi bort fra sommeren så er det ingen annen måned i året hvor Premier League har hatt flere sjefsskifter enn i november. The Daily Telegraph hadde en opptelling nylig hvor de slo fast at 21 PL-managere har sluttet i jobben i november siden 1994.

Brannslokking
Ikke alle har fått sparken - mange har for eksempel sluttet fordi de har fylt ledige hull etter folk som er blitt sagt opp andre steder. Men bak ligger samme type begrunnelse: November er en måned hvor sesongen er gammel nok til at klubbdirektørene mener å vite hva manageren deres er god for dette året, samtidig som sesongen er ung nok til at en ny sjef kan ha en fair sjanse til å rette opp en eventuelt skakkjørt skute.

De mest utsatte
I november i år er Mark Hughes, Paul Lambert, Roberto Mancini og Nigel Adkins de mest utsatte, skal vi tro avisene. Lambert underpresterer med Aston Villa, men klubben er full av unge, lovende talenter og ligger tross alt ikke kritisk dårlig an.
Mancinis Manchester City har mislyktes i Europa, men vant tross alt ligaen i fjor. Adkins har bevist sine kvaliteter ved å føre Southampton til to opprykk på rad. Han er svært populær blant både spillere og supportere, og mye tyder på at den stallen han har til rådighet rett og slett ikke er god nok for Premier League uansett hvem sjefen deres måtte være.

QPR
Da gjenstår Mark Hughes og QPR. Sparkys begredelige fasit er at han leverer elendige resultater til tross for meget gode enkeltspillere og total finansiell støtte fra en meget velvillig klubbeier.
Uten seier mot Saints og samme Adkins helgener kommende lørdag er den alminnelige oppfatningen at Hughes dager er talte. Da blir det hans tunge lodd å sørge for at det skjer minst en endring i Premier League også innen 1. desember i 2012.

Fra Archie Michell til Paulo Sousa
Ser vi på QPRs historie har novemberbyttene en god tradisjon hos oss også.
Det første skjedde i 1931, da Archie Mitchell tok over fra John Bowman. Senere novemberbytter har vært hele to i 1968 - først fra Bill Dodgin til Tommy Docherty og deretter fra Tommy Docherty til Les Allen knappe tre uker senere. Og så i 1980 fra Tommy Docherty til Terry Venables - samme mann i samme måned for tredje gang, med andre ord! Deretter fulgte november 1989 (Trevor Francis/Don Howe), 1994 (Gerry Francis/Ray Wilkins), 1997 (Stewart Houston/John Hollins) og til sist i november 2008 (Gareth Ainsworth/Paulo Sousa).

52 managerbytter
Medregnet midlertidige ansettelser har QPR hatt 52 managerbytter i sin historie, skal vi tro opplistingen i Gordon Maceys historiebøker. Av disse har 20 skjedd i løpet av silly-season.
Da gjenstår 32 bytter som har skjedd inne i en sesong, og at 8 av disse har skjedd i november måned viser en meget stor overrepresentasjon også hos oss.

Det er en statistikk som på ingen måte kan bedre nattesøvnen for en presset Mark Hughes.