Av ALLAN KLO

Steinar Sæther er en trofast bidragsyter i forhåndsvurderingene. Denne gangen måtte han melde pass på grunn av høyt arbeidspress. Steinar kommer sterkt tilbake, tro meg.

Rivalene noen kilometer lengre sør står med betydelig flere sesonger i Premier League enn det vi kan briske oss med. Klubben spilte fast i toppdivisjonen fra 2001/02 til 2013/14, men denne sesongen måtte hvittrøyene ta turen ned en divisjon.
Takket være QPR, beholdt Vest-London likevel to lag i Premier League. Dette var som kjent sesongen da eks Fulham-spiller Bobby Zamora fikk nok av Championship og skjøt oss opp via en viss scoring på Wembley. Karma er fine greier så lenge det går vår vei!

Når vi plusser på det faktum at Fulhams beste plassering i toppdivisjonen er en 7. plass i 2008/09, er det åpenbart hvem som har tradisjonene på sin side. QPRs 2. plass i 1975/76 er mer enn nok til å vinne enhver diskusjon om denslags. QPR 1 Fulham 0.
Om noen Fulham-supportere likevel skulle yppe seg, er det bare å vise til det verdenskjente ligacup-trofeet. 1967 der altså. Wembley. Rodney Marsh, Mark Lazarus etc. QPR 2 Fulham 0.

I raushetens navn lar vi smålighetene ligge, og spenner heller musklene foran lokaloppgjøret som er første kamp etter en etterlengtet landslagspause.
Jeg sier etterlengtet, fordi QPR tok pause på et tidspunkt da alt av formpiler pekte i feil retning med røde, blinkende varsellamper som en hissig bonus.
Om pausen har gjort oss godt, får vi vite det meste om fra klokken 16:00 lørdag. Likevel, det hadde vært en fordel å kunne slippe unna divisjonens desiderte topplag akkurat nå.

Vi har et skjørt forsvar som skal bryne seg mot Aleksandar Mitrovic. Den storvokste serberen har skutt, lobbet og headet inn 35-trettifem scoringer så langt denne sesongen.
Til sammenligning ble Brentford´s Ivan Toney toppscorer med 30 fulltreffere i 2020/21. I 2012/13 scoret Glenn Murray samme antall for Crystal Palace. Mitrovic har med andre ord utklasset de to med fem mål, og fremdeles gjenstår ni kamper av sesongen.
Dette trollet av en spiss blir lørdagens dont for en forsvarsrekke som ved flere anledninger har kommet ut av tellinga, både i forhold til markeringer og strikkemønster.

Huff.

Fulham står med kun to tap i ligaen siden nyttår, og med 90 scoringer totalt burde det meste ligge til rette for at de tilreisende supporterne kan smile innbitt hele veien hjem etter kampslutt.

Vi står med fire tap på de seks siste, Fulham står med fire seire, en uavgjort og ett tap.
Skademessig har vi store utfordringer. Chris Willoch er ute. Lyndon Dykes er tilbake i troppen, men det er uklart om han er spillbar mot Fulham.

Når det gjelder antatt lag, foreslår glasskula følgende: Westwood, McCallum, Dunne, Dickie, Barbet, Odubajo, Field, Johansen, Amos, Chair, Gray.

Ballen er rund.
God match!