Av STEINAR SÆTHER

Da skal den meningsfylte fotballen sparkes i gang igjen. Vår egen Championship med hjerte-smerte, skrubbsår og muskler, og alt det andre vi forbinder med nivå 2 i England. Som vi gleder oss!

Godeste Warburton har signert ny kontrakt, Eustace det samme. Ergo er det gode treneransvaret stabilt. Vi har blant annet signert de samme spillerne som gjorde oss så gode etter nyttår forrige sesong, og de færreste av de gamle har forlatt oss. Kane, Carroll og Hämalainen fikk av ulike grunner ikke ny kontrakt. Den jeg vil savne mest av disse er Niko som banker på døra til det finske landslaget. Men Championship er ei tøff greie, så jeg tipper Niko vil slå gjennom et sted med annen type fotball.

Stefan Johansen fikk tildelt kapteinsbindet, og det virker som et klokt valg. Han var ikke bare eksellent som spiller under låneperioden, han opparbeidet seg stor respekt i garderoben. Mitt personlige alternativ til "stillingen" var Yoann Barbet, han som den eneste spilleren i hele Championship forrige sesong, var på banen i samfulle spilleminutter.

Løvene fra The Den er en av klubbene som har uttalt at de skal være med å kjempe om opprykk. Tre av spillerne som er hentet inn er Afobe, Malone og Saville. Disse har solid erfaring fra dette nivået. Om det er nok til å få flere av de  uavgjorte kampene til å ende med ettmålsseiere, er jeg litt i tvil om. Men som alltid vil løvene være vriene å hanskes med.
 
Denne analysen skrives allerede fredag morgen på grunn av lang kjøring i morra lørdag. Lagoppstillinger er foreløpig i det blå - selv om noen er ganske åpenbare for vår egen del - om da ikke skader dukker opp henimot kampstart. Ut i fra spillergruppene ligger vi best an, for jeg mener at vi er bedre i alle ledd. 

Vi veit imidlertid at Millwall ofte starter sesongene godt, og det er ingen grunn til å tro noe annet nå heller. Derfor må det ikke komme som et sjokk om vi ikke klarer å få inn det avgjørende målet. Likevel tror jeg sterkt på at vi gjør nettopp det.

Spissene våre, Austin og Dykes, har vært strålende i treningskampene. Vi har slått Portsmouth 2-1, Man Utd 4-2, Cambridge 2-1 og U mot Leicester 3-3. De har satt inn mål i samtlige kamper. Millwall har slått Ipswich 3-0, Motherwell 2-0 og fikk U mot Gillingham 1-1. 

Min mage, som er i ferd med å komme ut av feriemodus, sier at vi skårer det ene målet ekstra. Så derfor 2-1, eventuelt 3-2. Målløst blir det ikke!

Come on U R`ssssssssss!