Av STIAN KARLSEN

Da overgangsvinduet åpnet i mai og det ble klart hva slags spillere som ble frigitt av QPR, så dannet de fleste med kjennskap til klubben seg et bilde av hva man måtte hente inn til sesongen 2016/17. 

Det som ble nevnt hyppigst var midtstopper, vinger og en spiss.

Keepere
Alex Smithies
Matt Ingram
Joe Lumley

Alex Smithies har vist seg å være en championshipkeeper på toppnivå. Han er for øyeblikket et soleklart førstevalg. Ingram er et like klart annetvalg og har ikke gjort seg bort når han har fått sjansen. 

Bak dem er det unggutten Joe Lumley som ligger i rekken. QPR hentet en ny keeper til U21 før vinduet stengte siden hans utfordrer, Conor Hudnott, er skadet i et halvt år. Sveitsiske Seny Dieng har kommet inn. 

Keeperplassen er det lite bekymringer rundt og "livet etter Green" er grønnere. 


Smithies er soleklart førstevalg mellom stengene

Forsvar
Jake Bidwell
Grant Hall
Nedum Onuoha
Joel Lynch
Jack Robinson
Steven Caulker
James Perch

Midtstoppere har vi fire stykker av når vinduet stenger, og vi ser ut til å være ganske solid forspent. Hall og Caulker virker til å være førstevalg, men Onuoha og Lynch er ikke nødvendigvis kvalitetsmessig stort svakere. God kamp om plassene. 

Backplassene er det stort sett Bidwell og Onuoha som har spilt på. Bidwell ser ut som en dønn solid investering på sin venstreback og et soleklart førstevalg på blokka til Jimmy. Robinson er backup etter at Cole Kpkawa forsvant til Barnsley mot slutten av overgangsvinduet. 
 
På høyre er det litt mer usikkert, men Onuoha med Perch som backup ser på papiret helt greit ut. 


Bidwell først på blokka i forsvarsfireren?

Midtbane
Ariel Borysiuk
Jordan Cousins
Ben Gladwin
Jamie Mackie
Nasser El Khayati
Karl Henry
Massimo Luongo
Yeni Ngbakoto
Michael Petrasso
Olamise Shodipo
Sandro Ranieri
Pawel Wszolek
Tjaronn Chery

To nye vinger har det kommet til mot slutten av vinduet. Ngbakoto ble jobbet med gjennom hele sommeren, men man fikk ikke napp før i midten i august. På siste overgangsdag kom i tillegg polakken Wszolek. I tillegg så har Shodipo fått spilletid og innfridd, så det blir spennende å se hva Jimmy velger fremover. Jordan Cousins har også vært brukt ute på kanten, men det får vi neppe se mye av i tiden fremover.
I tillegg har vi El Khayati og Michael Petrasso som backup/alternativ i kantrollen.  

Sentralt er det kamp om plassene. Chery tar den offensive rollen. Det er ganske sikkert. Henry og Luongo har spilt mye sammen og har løst oppgavene bra, men med Borysiuk og Sandro tilgjengelige så har JFH et aldri så lite luksusproblem.

Hvordan Ben Gladwin og Jamie Mackie skal krangle seg inn på midtbanen klarer ikke undertegnede ikke helt å se. Gladwin med tillit i innledningen av sesongen, men var en skuffelse i sin kantrolle. 


Vår viktigste offensive brikke; Tjaronn Chery

Angrep
Conor Washington
Sebastian Polter
Idrissa Sylla

Her er det ganske så jevnt om plassen. Polter er for tiden vår store kulthelt og leverer varene, men de to andre har kanskje et større potensial over tid. Sylla vil ganske sikkert bli prøvd i tiden fremover og mye avhenger av hvilken start han får i QPR-trøya. Washington har mange allerede avskrevet, men jeg tror mannen fra Nord-Irland slår tilbake og overbeviser oss denne sesongen. 

Uansett spennende på spissplassen også... 

Konklusjonen
Troppen ser totalt sett veldig godt balansert ut. Vi har spillere og backup på samtlige plasser som gjør at vi ikke nødvendigvis er veldig sårbare for noen få skader/suspensjoner. Spørsmålstegnet er om kvaliteten er god nok til å kjempe om de øverste plassene i championship. Det tror jeg ikke, men fundamentet for sesongene fremover ser mer solid ut enn på det man kan huske. 

Skal man kjempe helt i toppen så må de nye investeringene innfri over evne, men det ligger mye spennende uforløst potensiale i denne troppen. Nå gjelder det å få dem til å blomstre Jimmy!

U R´sss