Av DAG HÅKON HELLEVIK

Silly seasons siste kamp pleier alltid å gå hjemme på Loftus, men i år skal banen ligge urørt til 19. august for å kunne komme seg etter sommerens gressteppe-transplantasjon. Like greit, for da slapp Loftus-publikummet unna et skummelt møte med Oxford United, lykkelaget vårt som vi alltid spiller glimrende mot når det gjelder som mest.

Eller...?

Det nærmeste vi kom gode nyheter i denne kampen var at Jimmy Dunne fikk spille nesten en hel halv omgang før han måtte bæres av banen. Det er skulderen som er problemet, ikke noen av beina, men uansett er nå fire av fire fra fjorårets (allerede da) haltende midtstoppergruppe ute av omløp. Nysignerte Morgan Fox sto heller ikke denne gangen på lagarket.

Dermed var det duket for 70 minutter med stopperparet Joe Gubbins og Trent Randall, to 22-åringer med 1 (som i ett) minutts championshiperfaring på deling. De to presterte deretter, og var sjanseløse da de tekniske Brasil-inspirerte ballkunstnerne fra League One satte inn andregiret.

Målene bare rant inn, i tur og orden, fra verdensstjerner som Cameron Brannagan, Mark Harris, Marcus Browne, Stanley Mills og Jordan Thorniley. Men sjanseløsheten gjaldt egentlig over hele fjøla, så vi bør kanskje være litt forsiktig med å dele ut syndebukkstempler.

I bakhodene våre så vi spøkelsene til Trevor Hebberd, Ray Houghton og Jeremy Charles, og ikke minst den uidentifiserte medisinmannen som ga våre gutter sovetabletter kvelden før ligacupfinalen på Wembley i 1986. Han var nok til stede på Kassam Stadion i 2023 også, men her må han ha delt ut pillene sine under oppvarmingen før avspark.

Gareth Ainsworth sa etter kampen av QPR-spillernes innsats og opptreden i denne kampen var uakseptabel. Javel, sier vi. Det neste manageren kommer til å fortelle oss er vel at julaften antakelig kommer på 24. desember i år også. 

Det eneste vi egentlig lurer på nå, er hva en garvet ringrev som Asmir Begovic, som har tilbrakt ganske mange år på øverste hylle, nå tenker om hva han hatt gitt seg i kast med. Eller forresten, vi tror vi er mest glade for at vi ikke vet det.

Oxford United – QPR 5-0

Lørdag 29. juli 2023

Begovic, Kakay, Dunne (Rendall 20), Gubbins, Paal, Dozzell (Gape 77) , Field, Chair, Richards (Kelman 45), Willock (Adomah 77) Dykes.