Av ALLAN KLO

EFL - The English Football League - har lansert tidenes godbit, noe som betyr at klubbene i Championship, League One og League Two kommer til å direktesende seriekampene neste sesong.

De aller fleste klubbene har valgt å gå for ligaens strømmetjeneste, iFollow. 11 klubber har imidlertid valgt å kjøre kampene ut på sine egne system, og QPR er en av disse, forteller ansvarlig for klubbens internettplattform PlayerHD, David Scriven.

- EFL Digital har valgt å erstatte klubbenes PlayerHD med iFollow. QPR har valgt å fortsette med vår løsning. Vi har imidlertid de samme rettighetene som andre klubber, og er for øyeblikket i samtaler med EFL om hvordan vi skal løse dette rent praktisk, sier han.

1.200 kroner per sesong

Prislappen for å følge sitt lag gjennom 46 seriekamper er overraskende lav, 110 GBP, eller 1.200 kroner etter dagens kurs. Prislappen gjelder klubbene som har valgt å gå for EFLs iFollow. Det gjenstår å se om QPR legger seg på samme nivå. På dette spørsmålet blir Scriven ordknapp.

- Ligaen har en viss innflytelse på hvor mye vi kan kreve for denne type tjenester, er alt han vil si om den saken.

Scriven understreker at tilbudet inntil videre ikke inkluderer cupkamper eller kamper som er satt opp på sendeskjemaet til Sky Sports eller internasjonale TV-stasjoner. Med andre ord, om Eurosport setter opp en kamp med QPR på TV-kanalen eller DPLay, blir den ikke sendt på PlayerHD.

Ulovlig strømming

11 klubber har valgt å stå utenfor EFLs iFollow, blant annet Aston Villa, Derby County, Bristol City, Leeds United, og altså QPR.
Med så stor tilgang på direktesendt fotball, åpner det seg naturligvis muligheter for ulovlig strømming av kampene. Dette kan også forklare den lave prisen for herlighetene.

- Hva gjør dere for å unngå ulovlig spredning av sendingene?

- Som en del av rettighetsavtalen med EFL må samtlige klubber og de som leverer TV-signalene signere en sikkerhetsgaranti for å unngå dette, sier Scriven, uten å utdype dette videre.

EFL lanserer iFollow i midten av juni. Når QPR annonserer sin løsning er foreløpig uklart, men det er vel unødvendig å si at dette er strålende nyheter for enhver QPR-supporter utenfor Storbrittania.