Av DAG HÅKON HELLEVIK

I 2021-utgaven av konkurransen var ikke 24 riktige navn bra nok, vi skulle frem til 25! Blant de tre deltakerne som scoret fullt hus går det trøyepremier til Stig Anderson og Ørjan Hestetun. I tillegg vant Kjetil Bjølgerud loddtrekningen blant «røkla», så det blir trøye på han også. Kjetil vant til tross for at han hadde bare to av de 376 loddene som lå i potten. Som vanlig hadde deltakerne i lotteriet et antall lodd som tilsvarte antallet riktige svar gjennom hele konkurransen.

Alle de 25 spillerne som var avbildet i årets konkurranse hadde det til felles at de hadde scoret i en straffekonkurranse i en cupturnering QPR har deltatt i. Dette har skjedd 12 ganger i klubbens historie. Første gang var mot AEK Athen i mars 1977, og foreløpig siste gang var mot Sunderland i oktober 2021. Spillerne ble dessuten presentert i den rekkefølgen de scoret – eventuelt scoret sitt første - ettersom noen har puttet slike straffer to ganger. Dette gjaldt også de to på dobbeltportrettet 4. desember. Stan Bowles, til venstre på det aktuelle bildet, satte QPRs fjerde straffescoring i shoot-out-seansen mot AEK, mens Don Shanks satte den sjette. Forøvrig morer redaktøren seg med å finne bilder som ikke nødvendigvis er tatt i spillernes tid i W12. Derfor fikk vi en stor skrell 9. desember da bare 8 av de 27 gjenkjente et relativt ferskt portrett av helten fra Old Trafford, Dennis Bailey! Han scoret i en straffekonkurranse i ligacupen mot Grimsby i 1992.

Hele straffekonkurransekatalogen sto på trykk i Superhoops 143, som våre medlemmer fikk i posten en av de siste dagene før jul. Quizredaksjonens skumle plan var at en eller flere av kalenderdeltakerne skulle lese artikkelen og knekke koden før julaften. Det var det da også flere som gjorde, men det ble ikke utslagsgivende for vinnerne.

Vi trakk et par trøstepremier også. Atle Homb Vesteraas får en påskjønnelse for å være en av fire «nest beste» i årets tevling, og Bjørn Graneng fikk gleden av å vinne trøstepremie som representant for «røkla». Han vant med 16 lodd i potten, et stykke bak beste men likevel svært respektabelt. 

 Vi takker alle deltakerne for innsatsen, og minner om at vi snart er i gang med fortsettelsen av den månedlige nettquizen. Det går an å vinne premier der også!