Av STEINAR SÆTHER

Det va`kke no` stas å være ranger at heart for noen dager sida. 0-6 er aldri greit å bortforklare, og det har jeg da heller ikke sett noen av de involverte har prøvd å gjøre. Nok snakka om den overkjørselen!

Om en time blåses kampen i gang på John Smith`s Stadium i Huddersfield. David Wagner og mannskapet har fått en god start på sesongen. Det første tapet kom tirsdag kveld, det nede i Brighton 0-1 etter ei tabbe av målvakta Ward. Før det har opprykkskandidaten slått Leeds, Wolves, Barnsley, Newcastle og Brentford - alle med ett mål, Newcastle endog på St. James`s Park 2-1. U`en kom inneblandt disse mot Aston Villa, også det borte. Det gir 16 fine poeng og 9-5 i målforskjell. Vi, til sammenligning, har 10 poeng og 9-12. 

Wagner kan velge fra et godt mannskap! Ward gjør nesten aldri feil i mål, unntaket kom altså tirsdag. Hans beskyttere i forsvarsrekka er som oftest Hudson, Smith, Löwe og Schindler, med litt hjelp fra en tredje tysker, Hefele. Midtbanen består ofte av Hogg, Payne, Palmer, de la Perra og Mooy. En sterk lagdel hvor kanskje Mooy har stått aller mest fram. 5 av 9 mål kommer fra midtbanen. Alle fem angriperne har fått mye spilletid, men det ser ut som Wagner satser mest på kjente Wells og en fjerde tysker, Kachunga. Det har imidlertid blitt kun ei skåring på hver av dem.

2-3 langtidsskada spillere hos hjemmelaget, for vår del er de tre vanlige ute. I skrivende stund veit jeg ikke om Polter og Luongo er startklare i dag, det ser vi om en halv times tid.

Vi hadde ikke all verden å skryte av der oppe i midt-England. Men for tre møter siden snudde det, for etter det har vi to seiere og en uavgjort. Ikke nok med det, på de seks siste møtene lagene i mellom uansett turnering, har vi 4-2-0. Verdt å ta med seg før kampstart! 

Ingen tvil om at hjemmelaget er favoritter sjøl om de tapte sist. Men Hasselbaink har nok brukt disse dagene i mellom til å trene forsvar, og jeg trur vi ser et annet spill fra den lagdelen i ettermiddag. Lett å la seg lede til å tru på videre juling men denne divisjonens natur tilsier at det kan bli morsommere enn sist. Magefølelsen sier 1-1, og jeg ser ikke bort fra at vi tar med alle poengene sørover. Det som taler mest i mot begge disse scenarioene er vår vanlige bortesvakhet ☹