Av DAG HÅKON HELLEVIK

Dpnald Duck og Adel Taarabt har det til felles at ingen ting de gjør har noen form for mål eller mening. Donald Trump og Adel Taarabt har det til felles at begge overbevist om at de er Guds gave til verden, og at begge mener seg dypt misforstått av alle som måtte mene noe annet. Marokkaneren Taarabt, og til hans forsvar må vi si at han er den av de tre som tross alt representerer den minste trusselen mot verdensfreden, dro sommeren 2015 fra QPR til Benfica. Her fikk han en femårs kontrakt, som arbeidsgiveren ganske kjapt fant grunn til å angre på. På de ett og et halvt årene siden den gang har Taarabt spilt 0 - som i null - førstelagskamper for portugiserne, samt 7 - som i syv - reservelagskamper. Hans siste A-kamp for noe lag var for QPR på Goodison Park i Liverpool i mars 2015.

Adel Taarabt er fortsatt ikke mer enn 27 år gammel, så han har i teorien tid på seg til å få orden på karrieren. Det er imidlertid en karriere som ikke har hengt på greip siden sommeren 2011, da han som 22-åring var hovedårsaken til at QPR vant Championship og rykket opp i Premier League.

Adel_Taarabt_QPR.jpg
Fra glansdagene i QPR

Det eneste Adel har giddet å gjøre siden den tid, er å åpne lønningsposen. Han var en overbetalt lidelse i W12 fra 2011 til 2015. Dette har ikke endret seg i Lisboa i 2015 og 2016. Daily Mail har regnet ut at han har hatt en inntekt på 21 millioner norske kroner siden siste gang han spilte en kamp for Benficas B-lag! Det skjedde 9. januar 2016. Noen tid senere ble han tatt på fersken ute på byen på fest kvelden før en kamp, og dermed var han også utestengt fra B-laget!

Nå har Genova tatt sjansen på å gi ham en 18 måneders lånekontrakt. Adel selv er svært entusiastisk, i alle fall verbalt. Han mimrer over sitt låneopphold i AC Milan ( i vårsesongen 2014 ) og sier at han har savnet Italia hele tiden siden. Han omtaler Genova som «sin skjebne i livet» og påpeker at han har spilt der to ganger tidligere og scoret to mål.

Han legger til at han takker klubbledelsen i Genova for å ha troen på ham. Selv lurer vi på hvor mange uker den troen kommer til å vare. Heldigvis er det ikke vårt problem.