Av STEINAR SÆTHER

Endelig kom forsvaret levende fra en kamp igjen. Det gjorde godt for sjela, det var nesten viktigere enn at vi burde skåra sjøl. Vi er verdens beste eksempel på at uten et fungerende forsvar hjelper det lite med et fungerende angrep. Bevares, jeg ønska meg et mål og vi var tett på. Kanskje Charlie hadde fiksa det, det får vi aldri vite. Det vi veit er at Polter aldri fikk sjansen til å prøve da JET blei tatt av - og at Polter syntes det var ... dumt. Men vi rykka opp èn plass :-)

Lørdag vandrer vi inn portene på Loftus Road i et nytt forsøk på å slå noen. Nå er det Karl Robinson sitt Milton Keynes Dons, tidligere gamle Wimbledon. En laber start på opprykkerne, de har inntatt 20. plass med 3-2-7 og 12-16. Kort vei til bunns og like kort vei til midten hvor vi oppholder oss. Siden Dons er gjester er det bortestatistikken som interesserer mest. 1-2-3 og 6-8 er ikke dårligst i championship, de tar jo faktisk poeng i halvparten av bortekampene. Når vi ser på enkeltkampene må vi tilbake til første serierunde for å finne den eneste gevinsten, 4-1 på Millmoor i Rotherham. Deretter har Dons to U`er mot Reading og Bristol City, tapene har vært for Boro, Burnley og på tirsdag, Huddersfield. Etter Rotherham har prestasjonene altså gitt 2-7.

I spillergruppa som Robinson disponerer fins det kun noen med fartstid på dette nivået. Målvakta Martin er av de bedre i divisjonen, har stått alle kampene og har stått godt. Trioen Spence, McFadzean og Lewington har spilt alle kampene i forsvaret mens den største stjerna bak der, Upson med fortid i Arsenal, kun har spilt èn kamp pga skade. I midtbaneleddet er det veteranene Kay og Baker som har spilt alt, mens mange har spilt få kamper. Mange skader er årsaken. Fremst er Church er kjent navn fra Norwich, men hele 8 mann har spilt spiss. Skadene har skylda her også. 5 mann i gruppa er lånespillere fra både PL og championship.

Fredag kveld er skadesituasjonen til Dons ikke særlig bedre. 5 mann er ute mens 4-5 mann kan etter tester lørdag formiddag bli klare, 2 av dem er ytterst tvilsomme. Hos oss er fortsatt Austin og Mackie ute mens Perch er tilbake i troppen etter suspensjonen sist. Ikke dermed sagt at han bør inn igjen etter nullen mot uglene. Det var ellers greit å få vite at Yun er spilleklar, det sjøl om han er bak Konchesky på plukklista. Hvilken straff Polter fikk etter utspillet på sosiale media er ukjent i skrivende stund.

Til alle venner av statistikk: Vi har ikke vært spesielt gode hjemme mot Dons. På de 5 siste i seriespill er tallene bare 2-0-3 og 4-7, og tar vi med cupene så... Dons liker oss! Når vi ser på nullen mot uglene skal dere vite at vi ikke har holdt nullen i 2 kamper på rad sida desember 2013.

Nå står ikke denne kampen på den norske tippekupongen men vi er på langoddsen. En H er nærmest og som resultat sier jeg f.eks 2-1 til oss. Surrer vi bakover blir det ikke 2-1 til oss...