Av STIAN KARLSEN

Richard Dunne kom til QPR fra Aston Villa før forrige sesong og var en viktig bidragsyter for å sikre opprykk til Premier League. Han spilte 41 kamper og scoret ett mål for QPR sesongen 2013/14.

34-årige Dunne debuterte for Irland mot Hellas helt tilbake i 2000 og fikk totalt 80 kamper og 8 mål i løpet av landslagskarrieren.

Dunne annonserer sin avgang på landslaget via QPR sin offisielle sider og forteller at det var en ekstremt vanskelig avgjørelse å ta.

- Jeg har representert landet mitt siden jeg var 15 år gammel og har gjennom hele perioden nytt både oppturer og nedturer som har kommet som følge av å spille med flagget på brystet.

-Jeg vil selvsagt fortsette å støtte laget når det nå går inn i en ny periode og kvalifisering under Martin O'Neill og har god tro på at de vil kvalifisere seg til EM i Frankrike 2016.

Irlands landslagsjef kommenterte Dunne sin avgjørelse på følgende måte:

- Richard har vært en glimrende spiller for både klubb og landslag. Jeg hadde gleden av å jobbe med ham i Aston Villa hvor han hadde en stor påvirkning hver gang han var på banen. Han ga bestandig 100% også hver eneste gang han ble bedt om å spille for landet sitt. Jeg ønsker ham alt godt videre i klubbkarrieren.

Richard Dunne sin siste landskamp ble oppgjøret mot Kasakstan i oktober 2013.

Vi QPR-supportere bør vel strengt tatt være godt fornøyd med at Richard satser alt på sin resterende klubbkarriere. Han kan bli en viktig brikke også denne sesongen, selv om han nok er 3-4 valg på midtstopperplass når sesongen sparkes i gang.