Av STIAN KARLSEN 

Lyndon Dykes har hatt et eventyr gående i 2021. Etter en litt treg start som QPR-spiller har det virkelig løsnet etter at kalenderen bikket fra 2020 til 2021. I tillegg til å bli sentral på klubblaget er han i ferd med å ta en minst like stor plass på det skotske landslaget.  

Etter 3-2 mot Israel lørdag kveld så har han scoret i sine tre siste landskamper. Mot Moldova i starten av september ble han matchvinner da de vant 1-0. Det samme ble han da han scoret på straffe borte mot Østerrike i en kamp som også endte kun med én scoring.  

På lørdag endte kampen 3-2 etter at Skottland snudde kampen og scoret vinnermålet på overtid ved McTominay. Tidligere i kampen, på stillingen 1-2,  bommet Dykes på straffe. Han skulle revansjere seg og satte inn utligningen til 2-2 etter 57 minutter. Scoringen var det høy klasse på da han timet sitt løp til perfeksjon og luktet hvor ballen skulle komme. Fra fem meter var han klinisk og levnet liten tvil om hvor ballen skulle.  

Da McTominay fullførte til 3-2 på overtid så var det helt elektrisk stemning på Hampden Park. Skottland skal til Færøyene for sin neste kamp på tirsdag. 

Når man først skal sende ut spillere på landslagsoppdrag, så er det lite eom smaker bedre enn at de kommer tilbake stinne av selvtillit.