Av STEINAR SÆTHER

Derby_County_05_grande.jpgDet var en nitrist opplevelse onsdag kveld 🙁 Satt sammen med to NF-supportere privat og så kampen, og jeg tillot meg å le da verten selv påsto at Forest vant på grunn av en god kamp fra deres side. Faktumet er at laget vårt nå spiller helt uten selvtillit. Tidligere kunne vi ofte lene oss på midtbanens og angripernes evner til å lage hurlumhei foran motstandernes mål. Nå preges også de av et forsvar og ei målvakt sine fadeser. Er vi for gode til å rykke ned? Ikke i den tilstanden vi nå er!

Geitebukkene står klare til å stange ballen i målet vårt i morra, når vi besøker Derby. Når det er sagt, hjemmelaget har som forventet ikke imponert denne høsten. De er nr. 14 på tabellen, kun to over oss. Tallene sier 6-6-6 og 19-24. Det er hjemme de gjør det, 5-3-1 og 12-6. Formen sier tap og seier i annenhver kamp, og de står i tilfelle an til seier lørdag. 

Manager Philip Cocu disponerer ei ålreit spillergruppe. Nederlandske Roos står bra i målet. I forsvaret spiller Lowe, Bogle, Malone og Davies de fleste kampene. På midten kjenner vi navn som Huddlestone og Lawrence, de sammen med Holmes, Bielik og Clarke, spiller mye i den posisjonene. I angrep er det Waghorn som sjefer, han får vikarierende hjelp av hele fire andre.

To mann er garantert ute blant geitebukkene, og det er tvil rundt to til. Wallace og Barbet er ikke aktuelle for Warburton. 

Vi har ikke så mye å skryte av på Pride Park i moderne tid. 0-1-5 sier ganske mye! Siden vi slo dem gråtende ut av opprykket på Wembley, har vi også 1-2-5 uansett bane. Derby har ellers vunnet de fem siste kampene hjemme, det er altså borte problemene oppstår. 

Med nåværende form å pikke på, ser også dette vanskelig ut. Jeg tipper - dessverre! - at vi taper 0-2 eller 0-3. At Wayne Rooney sitter på benken som en del av trenerteamet til Derby betyr mindre. Vi ødelegger for oss selv igjen, gjør vi ikke?