Av STIAN KARLSEN

Huddersfield leder championship og hvis man ser utelukkende på resultatet av denne matchen så ser det ikke så galt ut. Det er likevel langt fra sannheten. Det er noe galt i QPR om dagen. Ett lag totalt blottet for initiativ og selvtillit midt i et fryktelig kampprogram. Den kombinasjonen gjør at man må kikke nedover på tabellen, ikke oppover!

Uttaket til Jimmy Floyd Hasselbaink  var lite spennende. Etter 0-6 mot Newcastle tirsdag så gjør han to endringer. Shodipo og Luongo inn, Ngbakoto og Perch ut.
Ikke mange signalene på at noe skulle være galt i denne troppen med det uttaket.

Vi ønsket å se at spillerne skulle slå tilbake å blø for drakta. 0-6 for Newcastle var sterk kost, og følelsen av å ha slått tilbake i denne matchen er faktisk helt fraværende.

Fryktelig førsteomgang
QPR ble utspilt i den første omgangen. Huddersfield hadde ballinnehav på rundt 70% og QPR var ikke i nærheten av å produsere noe som lignet målsjanser. At det bare stod 1-0 til hvilen var rett og sølett fordi QPR hadde mange mann bak ballen til enhver tid.

Hjemmelaget var best i alle spillets faser og da Kasey Palmer gjorde 1-0 etter 14 minutter så begynte man å tro på nok et stortap. 1-0 scoringen kommer som et resultat av et sovende forsvar. I følge rapportene står det fem QPR-spillere å ser på innlegget til Tommy Smith som havner på bakerste stolpe hos Van La Parra, som igjen legger den til rette for Palmer som får en enkel jobb fra fem meter og heade inn ledelsen.

Et typisk mål lag som spiller uten selvtillit får i mot seg visstnok.

Resten av omgangen dreide seg for det meste om å forsvare seg. Huddersfield så ut som et topplag og gjorde stort sett som de ønsket. Mye kvalitet i dette laget med Van La Parra og Nahki Wells som lagets største offensive bidragsytere. Dette er to spillere som ser ut til å ha Premier League-nivå inne.

To bytter
Hasselbaink var tvunget til å gjøre endringer i pausen. Det ble Karl Henry og Conor Washington som ble ofret til fordel for Borysiuk og Polter. Dette er nok "bensin på bålet" for kritikerne av Henry og Washington, men sannheten er at begge to var langt, LANGT under pari denne ettermiddagen.

QPR begynte den andre omgangen litt mer oppløftende. Ikke bra, men man klarte i alle fall å holde på ballen i noe større grad enn de første 45 minuttene.

Huddersfield er likevel laget i førersetet av oppgjøret. De ble nok snytt for et klart straffespark da ballen helt klart treffer hånden til Caulker rett før timen er spilt. Like etter ligger ballen i målet bak Smithies igjen, men Nakhi Wells var i offside ved den anledningen.

2-0
Huddersfield kjørte opp tempoet og det føltes bare som et tidsspørsmål før nummer to skulle komme, og det skulle ikke ta lang tid. 62 minutter var spilt da Smith kommer med en lang crossball. På bakre stolpe dukker en umarkert Kachunga opp og dobler ledelsen til hjemmelaget med hodet.

Fotball føles blytungt på dette tidspunktet.

Shodipo-sjanse og bytte
QPR gjør små forsøk i den andre omgangen og rett etter scoringen kommer Shodipo til en god skuddmulighet i boksen til hjemmelaget. Kun en nydelig blokkering fra forsvaret hindret 19-åringen scoring.

Noen minutter senere forlater Shodipo banen og gir plass til Sylla. Sylla har hatt et par sjanser på sine innhopp hittil, men har ikke lyktes foreløbig. Ut av ingenting dukker nyervervelsen opp og sikrer spenning det siste kvarteret da han slår Huddersfield-forsvaret i luften på et Chery-innlegg. Skulle vi få med oss noe likelvel da?

Spenning var det kanskje, men noen stor sluttspurt og utligning kom aldri. Det var dagens QPR-lag rett og slett ikke i stand til. Huddersfield var nærmere 3-1 enn vi var utligningen og etter seks (!) minutter overtid var kampen over.

Oppsummert
Det er en lidelse å følge QPR om dagen. At det ville bli svingninger i prestasjonene var vi klar over, men bunn-nivået bekymrer undertegnede litt over middels. Rett og slett så man begynner å tenke at Hasselbaink ikke er riktig mann, men den skal vi ikke kjøre noe lenger nå. Tjaronn Chery er for øyeblikket den eneste spilleren med offensive gener som holder mål i dette laget. Han var varierende i prestasjonene i dag, men likevel QPR´s bestemann.

Nå må skuta snues. Mot Sunderland i cupen.
QPR, cup og dårlig formkurve. Det er rett og slett veldig vanskelig å være optimist med tanke på onsdagens kamp.

Huddersfield-QPR 2-1 (1-0)
Mål: Palmer (14), Kachunga (62), Sylla (74)

QPR: Smithies, Onuoha, Hall, Caulker, Bidwell, Shodipo (Sylla 72) , Cousins, Luongo, Henry (Borysiuk 45), Chery, Washington (Polter 45)