Av STEINAR SÆTHER

Det ble akkurat så vanskelig som jeg trudde mot tigergutta. Et unødig tap fordi vi gjør det så vanskelig for oss sjøl. Vi er kort sagt vår egen verste fiende. Målene vi slipper inn blir for enkle og vi skårer for få mål ut i fra sjansene vi skaper. 2-3 hjemme mot et bunnlag er i moderne tid et litt typisk for oss, gi oss et topplag og vi har den ekstra tenningen som behøves. Hjemme!

Så er det landeveien fatt igjen, opp til Yorkshire og Elland Road. De hvite har starta sesongen helt strålende og innehar den nederste av de to direkte opprykksplassene - etter Norwich. Kun tre tap har det blitt! Tolv seiere og seks uavgjorte forteller sitt.

Best av alle hjemme med 6-3-1 og 16-5, nest best borte hvor 5-3-2 og 17-12 duger i massevis. Vi har ikke skapt et fort enda på Loftus Road, har spilt 5-1-4 og 14-12, mens vi på reis har spilt inn 3-3-4 og 10-17. Ikke så ille det til oss å være. Det stygge 17-tallet kommer som kjent fra kampen WBA. 

Manager Bielsa har ei spennende spillergruppe å plukke fra. Unge Peacock-Farrell er burvokter, har stått alle seriekampene. Han får yppelig hjelp fra et forsvar bestående av Ayling, Cooper, Douglas og Jansson - med ytterligere bistand fra erstatter Berardi. Leeds er det laget nå som har sluppet til færrest avslutninger fra motstanderlagene i divisjonen. Midtbanen består til vanlig av disse spillerne: Klich, Phillips, Sâiz og Hernàndez, men også fire spillere til får rikelig spilletid. I front har Roofe sett lyset foran mål og står etter mål i mange kamper på rad med 8 stykker. Hernàndez står foreløpig med 7. Alioski er ofte partneren til Roofe framover, han står med 3.

Nå har manager Bielsa fått noen viktige skader å bekymre seg for. Cooper og Dallas er garantert ute, kanskje så lenge som 6 uker, og enda 2-3 spillere sliter foran kampen, sies det fredag kveld. Men et par andre kan rekke kampen, som har spilt lite nettopp på grunn av skader. McClaren har Hall klar og han kan nå erstatte Lynch som ikke har vært helt pålitelig i vår 4-kampers periode med 2-3 baklengs hver gang. Kaptein Leistner spiller nok i morra også.

Elland Road har ikke vært den genuine lykkearena for oss. Vi har 1-3-4 på 8 siste hvorav seier 1-0 i 2013. Men Leeds har aldri beseira oss i tre kamper på rad, nå har de igjen sjansen til å bryte statistikken. Toppskårer Roofe skåra 4 mål på oss forrige sesong, bare for å sagt det...

Kan vi forvente noe fra Yorkshire da? Vi kan snakke om skader og fravær hos hjemmelaget men jeg ser for meg at vi ikke skårer nok til å få med poeng hjemover. La meg si 2-1 til de hvite - men de er ikke uslålige. Der befinner håpet seg!