Av DAG HÅKON HELLEVIK

Vi trodde det ikke det skulle vært mulig, men vi så det med egne øyne! Hvis ikke, hadde vi nektet å tro det, men det skjedde faktisk! For første gang siden Krim-krigen scoret en QPR-spiller direkte fra frispark!

Men spøk til side, det var selvsagt det som skjedde like etterpå som vil bli husket best. For første gang siden den første Krim-krigen, den i 1853 dere vet, scoret en QPR-keeper et tellende mål i en tellende A-kamp!

Etter fadesen i Charlton fryktet vi bortekampen mot 11 klorende katter og 40.000 avsindige tribunerotter på Wearside, og det med god grunn viste det seg. I en svak første omgang ble et pjuskete og omstendelig QPR både utspilt og utkjempet, og de sjansene vi pirket oss til ble skuslet vekk. Ilias Chair var katastrofalt svak i 86 minutter, og vi savnet også venstreback Ken Paal hver gang ballen nærmet seg finske Niko Hämäläinen. Chris Willock og Luke Amos savnet vi hele tiden – og Sam Field og Stefan Johansen er vi ikke helt sikre om var på banen i det hele tatt. Vi hadde et par sjanser, men det ville seg ikke. Både Lyndon Dykes og Onkel Albert var der de skulle være på hvert sitt innlegg mot bakerste stolpe, men ingen av dem fikk noe mer enn kvartgode treff!

2-0 til pause var derfor som det skulle være. Gjestene hadde den lille flaksen som skulle til, kombinert med de kalde og kontrollerte avslutningene. Ross Stewart puttet etter å ha fått en retur på en meget god redning fra Seny rett i beina, og Ellis Simms scoret det uunngåelige andre etter at et taklingsforsøk fra Stefan på Alex Pritchard tilfeldigvis rikosjerte i hans retning.

Etter pause var gjestene mer med. Tylor Roberts tok et langt løp og avsluttet med et skudd som ende centimetre på feil siden av stolpen, og Sinclair Armstrong var enda en gang et friskt pust med sin kraft, hurtighet og entusiasme. Vertskapet holdt fortet, men var ikke like overlegne. Da Ilias satte QPRs første frisparkmål på 148 kamper (Clive Whittingham påstår han har sjekket tallet, den forrige kom fra Eze i 2019), fikk vi derfor et slags håp. Vi gikk til alt overmål inn i overtiden med alle våre fire spisser på banen!

Sinclair, som like før hadde ladet børsa til et brassespark som dessverre bare skjøt høl i lufta, kom langt inne i overtiden på et gnistrende løp oppover venstresida. Han fikk kjeft av spisskollega Dykes da han skjøt selv i stedet for å crosse, men i neste situasjon ble alt tilgitt. Svartkattkeeper Anthony Pattison slo Sinclairs skudd til corner, og på dette hjørnesparket sprintet Seny Dieng 100 meter og tok plass i motsatt målgård. Årets Afrika-mester gikk i to dueller på streken med kollega Pattison, som bare fikk slått ballen ut i feltet. Her løp Seny i ny posisjon da ballen havnet hos Ilias på venstre side. Innlegget ble møtt på hodet, ballen gikk i en nydelig bue i retning motsatt kryss! Deretter jogget han hjem igjen, for så å levere to mirakelredninger i minutt 94 på et skudd fra Bailey Wright og en oppfølger fra skarp vinkel fra Elliot Embleton.

Fra minutt 87 til 94 ble målvakten vår matchvinner i begge ender av banen samtidig som dagens dårligste midtbanespiller leverte både scoring og assist! Aldeles vanvittig kampavslutning!

De eldste av oss irriterer seg fortsatt over at Phil Parkers ble fraranet et mål av en horribel offside-avblåsning i en kamp mot Leicester i 1970. Nå kan vi endelig tømme den verkebyllen og legge på plaster. Hallelujah!

Sunderland – QPR 2-2 (2-0) Chair 87, Dieng 90+2
Lørdag 13. august 2022

37.884 tilskuere
904 bortefans

QPR: Dieng, Kakay, Dunne, Dickie, Hämäläinen (Bonne 90), Johansen (Dozzell 75), Field, Chair, Adomah (Roberts 46), Dykes, Shodipo (Armstrong 81)
Gule: Field, Dickie

Det var virkelig et lite mirakel at det endte uavgjort på Stadium of light lørdag ettermiddag. Dramaturgien var bortimot perfekt!

Michael Beale stilte følgende mannskap i 4-2-3-1:

Dieng

Kakay - Dunne - Dickie - Hamalainen

Johansen - Field

Shodipo - Chair - Adomah

Dykes

At stillingen til pause var 2-0 til Sunderland, etter scoringer av Stewart og Simms, var ikke det helt riktige bildet av matchen. Det hadde vært jevnspilt den første halvtimen da Sunderland tok ledelsen, og det føltes stort sett bare utgjort når Simms doblet ledelsen fem minutter før hvilen. Det var den dagen..., tenkte nok mange.

Beale byttet ut Adomah i pausen og satte inn Tyler Roberts. Det hjalp litt offensivt, men Roberts kom ikke på scoringslista denne ettermiddagen.

Etter 75 minutter var Stefan Johansen ferdigspilt og ble byttet ut til fordel for Andre Dozzell. Sinclair-Armstrong kom inn fem minutter senere for Shodipo, i jakten på en redusering. Det var likevel ikke spissene som skulle sørge for spenning i oppgjøret.

Med tre ordinære minutter igjen å spille så fikk QPR frispark. Ilias Chair viste frem godfoten og curlet ballen opp i krysset. 2-1 og det var match igjen.

Beale byttet inn nok en angriper rett etterpå da Bonne kom på banen og Shodipo gikk ut. Nå skulle alt kastes frem i jakten på utligning. I det andre tilleggsminuttet, av fire, fikk QPR corner. Seny Dieng fant det mest fornuftig å ta turen inn i boksen til motstander. Corneren blir først klarert, men ender opp ute hos Chair igjen. Han løfter ballen inn og Dieng stiger til værs og header ballen utagbart i lengste hjørnet. QPR og tilreisende fans gikk bananas!!

Dieng blir ikke bare helt med scoring, men gjør minuttet etter en kjemperedning. En farlig retur må han gi, og Embleton er først på den. Fru Fortuna var heldigvis på plass med QPR-drakt for avslutningen hans går via et QPR-bein og opp i undersiden av tverliggeren. Når ballen kommer ned igjen, så spretter den få centimeter på "riktig" side av linjen.

QPR får klarert og kan kort tid etterpå heve armene og feire at det det ble ett poeng, mens Sunderland -spillerne går molefonken av banen og ser mer ut som de har gått på et realt stortap.