Av STIAN KARLSEN

Når overgangsvinduet og lånevinduet nå er stengt, så er det kun én mulighet igjen til å hente spillere. De klubbløse, eller såkalte "free agents", kan fremdeles signere for hvilken klubb de ønsker. 

Det finnes en god del interessante spillere på denne listen, men det er grunn til å være sunt skeptisk. Disse spillerne er ikke klubbløse helt uten grunn! 

Ofte snakker vi om spillere som har hatt utgående kontrakter som ikke blir fornyet, og omtrent like ofte er dette spillere som er på hell av karrieren. Det er da også denne typen spillere som nå ryktes til QPR. Skulle man likevel treffe gullklumpen i gråsteinhaugen så kan man gjøre et scoop også i dette markedet. 

Premier League
Vi snakker forsvarsspillere primært i ryktebørs/medier, noe som tilsynelatende virker fornuftig. Av klubbløse spillere som har forlatt Premier League så er det Robert Huth og James Collins som nevnes hyppigst. 

Huth har en veldig god CV som inkluderer flere titler, nå sist med den legendariske seieren til Leicester i Premier League 2015/16. Tyskeren har akkurat fylt 34 år og er garantert topp championship-kvalitet i et par sesonger. Problemet er nok pris og eventuelt motivasjon for spill i bunn av championship. 

James Collins er et noe rimeligere alternativ. Mye av de samme kvalitetene som Huth. Bøttevis med erfaring fra Premier League med nesten 300 kamper for West Ham og Anton Villa det siste drøye tiåret. Collins er året eldre enn Huth med sine 35. 

 
James Collins ser på papiret ut som et bra alternativ!

Championship
I championship finner man også enkeltspillere  som man kan se nytteverdien i. Sebastien Bassong er den spilleren som har vært mest i søkelyset til QPR av disse. Han har vært klubbløs siden i fjor sommer og spilte sist for Norwich.  Eller hva sies til Glen Johnson (sist Stoke), Chris Samba(...! sist sett i Aston Villa) eller John Terry (også han Aston Villa)? 

Den siste der var en spøk. Det skulle tatt seg ut!! 

Nei, av disse alternativene krysser vi fingrene for at Huth er motivert, klar for å redusere lønnsslippen med et par nuller, brette opp ermene og kjempe for plassen i championship, og da helst for QPR! 

Landslagspause er som vanlig uutholdelige greier... 

U R´sss