Av DAG HÅKON HELLEVIK

Vi har hatt fire målvakter med seniorerfaring i QPR denne sesongen, men med Dieng i Afrikamesterskapet og Archer på sykehus satt vi veldig plutselig tilbake med bare to. Unge Joe Walsh, fortsatt bare 19 år gammel, har ikke spilt voksenfotball siden han forlot Gillingham for mer enn et år siden. Han har sittet på benken for både Dieng og Archer, og hans posisjon i klubben blir ikke endret om han nå også må sitte som reserve for David Marshall. Joe Walsh er, som det står i klisjeen, «en spiller for fremtiden».

 I parantes kan vi bemerke at Brian Nicholas, som nylig døde i en alder av 88, i 1954 ble den første og hittil eneste utespilleren til å starte en kamp i mål for QPR. Klubben hadde tre seniorkeepere, men to var skadd og tredjemann ble ikke regnet som god nok. Midtstopper Nicholas ble da foretrukket som kriseløsning fremfor den lovende junioren Ron Springett. Dette indikerte på ingen måte, skulle vi senere finne ut, at det var noe galt med unge Rons muligheter til å få en grei karriere som senior noen år senere.

 

Derimot antar vi at signeringen av David Marshall betyr slutten på Dillon Barnes håp om å få spille A-fotball for QPR, og det til tross for at han faktisk har klart å komme seg inn i landslagsdiskusjonen i Jamaica! Barnes er den eneste fra Mark Warburtons store handlerunde sommeren 2019 som ikke har fått slippe til på A-laget. 25-åringens klubbkarriere de siste 18 månedene har bestått av til sammen 11 A-kamper for Hibernians, Burton Albion og Yeovil Town. Han gikk på et kriseutlån selv noen dager før Archer ble skadd og har spilt to kamper for Yeovil i januar, men han kunne ha blitt hjemkalt dersom QPR-ledelsen hadde ment at det var verd bryet. Toårskontrakten hans går ut til sommeren og blir neppe fornyet.

Hva David Marshal angår er han også signert bare frem til sommeren. 36-åringen startet i Celtic og dro derfra til Norwich, men har tilbrakt den største bolken av karrieren sin i Cardiff. Her fikk han 281 kamper på 7 år. Senere har han reist til Hull og Wigan og deretter til Derby, og ferdighetene har vært gode nok til at han har spilt fast for Skottland. Det gjorde han så sent som under forige sommers EM-sluttspill.

Nå kommer han til QPR fra benken i Derby, og er påtenkt rollen som caretaker mens Seny spiller AFCON. Deretter kan alt skje. Seny kan bli solgt, Archer kan bli frisk, Walch kan bli voksen og Marshall kan bli re-engasjert. To eller kanskje til og med tre av disse fire er helt sikkert iblant oss også når 2022/23-sesongen skal sparkes igang i august.

I serien pussigheter er det dessuten verd å nevne at begge de to siste kampene QPR har spilt har endt med at hjemmelagets keeper måtte på sykehus med skulderen av ledd som følge av noe som burde være banal rutine for enhver målvakt. Da vi slo Birmingham klarte Matija Sarkic å skade seg da han rullet ballen ut til en medspiller, og da vi slo Rotherham fikk Jordan Archer den samme skaden av å kaste seg og treffe bakken. Det fantes ikke andre spillere i mils omkrets ved noen av de to anledningene, så hvem sier at man behøver å bli sparket eller slått av brutale motspillere for å klare å ende opp på skadelista!