Av DAG HÅKON HELLEVIK

Ola Shopido er en tidligere QPR-junior som nå er 21 år gammel. Han ble tatt inn i varmen som 19-åring av Jiommy Floyd Hasselbaink høsten 2016, og spilte 14 A-kamper fra august til nyttår Han slo imidlertid ikke til i den grad klubben håpet, og har ikke spilt en obligatorisk kamp for QPR siden januar 2017. To utlån, først til Port Vale og senere Colchester, gjorde ham ikke aktuell for verken Holloway eller McClaren.

Vingløperen er fortsatt QPR-spiller, men en serie skader har holdt ham utenfor førstelagsbildet nokså lenge. Hans siste obligatoriske kamp var for Colchester i april. Denne uken kunngjorde klubben at Ola er operert for en alvorlig muskelskade i det ene låret, noe som vil holde ham borte fra fotball i minst fire måneder. Det betyr at han i beste fall kan begynne å jobbe seg frem mot en plass i troppen en gang i januar.

 
Ung og tidligere lovende - Olamide Shopido er ute med skade

En som imidlertid er på vei tilbake fra skade er Sean Goss (22), som QPR betalte Manchester United 800.000 pund for i januar 2017. Goss fikk 6 QPR-kamper den våren, men uten å imponere. En utlånsperiode i Glasgow Rangers i vårsesongen 2018 startet glimrende, men formen duppet etter et par måneder og det endte med at han ble veiet og funnet for lett.

Goss forlot Manchester United uten å ha spilt noen A-kamper, og etter at en ryggskade hadde satt ham langt tilbake i forhold til lagkameratene i klubbens rekruttavdeling. Den samme skaden har plaget ham kraftig i sommer, og i likhet med Shopido var han ikke involvert i noen av A-troppens treningskamper. Han gjorde imidlertid comeback på QPR U23 nylig da rekruttene snudde 0-2 til 3-2 mot Burnley på Loftus Road. Opphentingen var imidlertid ikke hans fortjeneste. Goss spilte første omgang som endte med to i sekken, og det var til alt overmål hans erstatter Amrit Bansal-McNulty som scoret seiersmålet. Likevel skal vi ikke fraskrive Sean Goss en mulighet til å vise hva han er god for, og første bud da er å bli skadefri.

 
Ung og tidligere lovende - Sean Goss er på vei tilbake fra skade

Alt tyder på at QPR går en lang og vond og vanskelig sesong i møte, og da bør Steve McClaren ha flest mulig kort å spille på når det tetter seg til utover vinteren og våren. Både Sean Goss og Ola Shopido er unge nok til å kunne ta igjen det tapte, men da bør de helst få slippe flere skadeavbrekk.